Zoeken
campinaterrein-eindhoven-visie.jpg

De Caai

WKO-installatie voor 670 appartementen

Voor nieuwbouwproject De Caai in Eindhoven gaat Dubotechniek de duurzame energievoorziening realiseren. De opdracht hiervoor is verstrekt door Eteck. Basis van deze energievoorziening is de WKO-installatie ONE. De distributie tot en met de afleverset maakt ook onderdeel uit van de opdracht.

de-caai-eindhoven-impressie-huurtorens.jpg

Het project bestaat uit meerdere woontorens met in totaal 670 appartementen. Voor de levering van duurzame energie wordt een WKO-installatie aangelegd. Dit betreft de zgn. MEGA ONE van Dubotechniek met een capaciteit van 1.850 kW t.b.v. verwarming en 1.200 kW t.b.v. koeling. Deze MEGA ONE is aangesloten op een warme bron van 250 m3/h en een koude bron van 200 m3/h. De WKO ONE is een plug & play, modulaire, geprefabriceerde WKO-oplossing. Verder is Dubotechniek verantwoordelijk voor de distributie tot en met de afleverset.

Door te kiezen voor een prefab WKO-installatie met gecombineerde distributie en afleversets wordt de coördinatie vereenvoudigd. Tevens zorgt deze aanpak voor verkorting van de bouwtijd. Na oplevering en ingebruikname wordt de aansturing, analyse en optimalisatie van het systeem gedaan vanuit het beheercentrum van Dubotechniek.

nieuwbouw-de-caai-eindhoven.jpg

Duurzaam ontwikkelen

Dit project is een ontwikkeling van BPD Ontwikkeling B.V. Bij dit nieuwbouwproject wordt sterk ingezet op een duurzame, gezonde en inclusieve samenleving. De Caai dient hierin een voorbeeld te zijn dat doet volgen, daarbij kan een duurzame energievoorziening niet ontbreken. Aan Dubotechniek de taak om met haar kennis en expertise op het gebied van duurzame energiesystemen een bijdrage te leveren aan dit prachtige project. 

Van melkfabriek tot stadswijk

De Caai wordt gerealiseerd op de plek waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond. Ambitie is nu om de modernste stadswijk van Eindhoven te worden. Het oude Campinaterrein wordt getransformeerd naar het nieuwe De Caai, dat plek biedt aan diverse huur- en koopappartementen. Daarnaast zal De Caai ruimte bieden aan ondernemers. De monumentale Melk- en IJsfabriek van Campina blijven bewaard en zullen getransformeerd worden tot een sfeervolle en spraakmakende werkomgeving.