Zoeken
Afbeelding Campusgebouw Vrije Universiteit Amsterdam

VU Campus Amsterdam

Een WKO MEGA ONE voor de Vrije Universiteit Amsterdam

Midden in de centrale Zuidas ligt het Universiteitsgebouw VU Campus. De wijk Zuidas staat bekend als zakendistrict met veelal (internationale) zakenlieden. De VU Campus beschikt over twee grote universiteiten genaamd de VU en UvA. De universiteit is een plek voor studenten waar ze zich kunnen ontwikkelen. De Campus beschikt over tal van faciliteiten om studenten te voorzien van een prettig leercomfort en het juiste onderwijs.

De Campus is uitgebreid met een nieuw duurzaam gebouw. Dit gebouw telt maar liefst 12 verdiepingen. In dit multifunctionele gebouw vindt onderwijs, wetenschap, cultuur en het bedrijfsleven plaats. Wat het complex zo bijzonder maakt is dat het ook beschikt over een theater, filmhuis, grand café en diverse winkels. Dit allen te samen vormt de juiste toevoeging voor een prettige omgeving voor de studenten.

Realisatie Dubotechniek

Bij de realisatie van dit duurzame gebouw heeft Dubotechniek aan dit project een bijdrage geleverd door daar de ONE te plaatsen. En wat voor 1, met een totale opstelling van maar liefst 1 megawatt is deze installatie in 1 woord geweldig.

Er zijn twee warmtepompen geplaatst een warmtepomp met een vermogen van 600 kW en een warmtepomp met een vermogen van 400 kW. Daarnaast is er een drycooler geplaatst met een vermogen van 1.000 kW.

Voor deze realisatie is een bron geboord met een capaciteit van 250 m3/h waarvan momenteel reeds 200 m3/h in gebruik is door de nieuwbouw. De overige 50 m3/h zal in de nabije toekomst worden ‘aangeboord’ indien de VU Campus al haar panden op de bestaande WKO aansluit. De schakelvaten van de ONE hebben een inhoud van 2.100 liter (normaliter is dit 500 of 1.300 liter).

Het nieuwe gebouw van de VU Campus heeft nu dus haar eigen energie centrale waar zowel warmte als koude wordt opgewekt. Welke wordt gevoed door middel van zonnepanelen en een WKO installatie.