Zoeken

Werkwijze

Bij Dubotechniek bouwen wij met onze diversiteit aan diensten van niets naar een op en top duurzaam project. Zo kunnen wij het hele project voor u verzorgen. Hoe dit gaat leggen wij hier verder uit.

Bij Dubotechniek is de WKO-installatie onze specialiteit. Als échte WKO-specialist zijn we natuurlijk betrokken bij alle onderdelen van het proces. Van ontwerp tot en met exploitatie, Dubotechniek neemt op alle onderdelen de verantwoordelijkheid. Het start allemaal bij het ontwerp. Vervolgens zet Dubotechniek dit ontwerp om tot resultaat in de realisatiefase. Na realisatie houdt Dubotechniek de WKO ONE in service en onderhoud, wie kent ons product immers beter dan wij zelf. Hierbij zorgt Dubotechniek voor beheer en monitoring van de WKO-installatie, zodat deze altijd in topconditie verkeert. Ten slotte heeft Dubotechniek ook haar eigen exploitatie afdeling, voor de exploitatie van het duurzame energiesysteem.

Infographic werkwijze Dubotechniek: Advies en ontwerp, realisatie, service en onderhoud, beheer en monitoring en exploitatie.

Advies & Ontwerp

Het succes van een project begint al in de advies- & ontwerpfase. In de adviesfase worden de energievraagstukken bepaald en worden deze geanalyseerd met een bijbehorend installatieconcept. Hierbij worden onder andere de volgende ideeën besproken:

 • Wat is nodig om een gebouw zo duurzaam mogelijk te maken?
 • Wat voor soort installatie moet er komen?
 • Wat zijn de verhoudingen tussen de warmte- en koude vraag?
 • Wat is er mogelijk in de grond?

In de ontwerpfase vullen we de differentiatielijst in, met vermogensvraagstukken per complex. We bekijken welke energiebehoefte er is en welke installatie daar het beste bij past. Hierbij verzorgen wij ook direct het (BIM) tekenwerk, de EPC-berekeningen en de transmissieberekeningen.

Realisatie

Na ontwerp volgt de realisatiefase. Hierbij zorgen onze projectsleiders, uitvoerders en werkvoorbereiders er vol passie samen voor dat ze u volledig ontzorgen. De duurzame visie die begint in de ontwerpfase wordt direct doorvertaald in de realisatiefase. Samen met opdrachtgevers, vaste onderaannemers en leveranciers realiseren we het duurzame project op een zo efficiënt mogelijke manier. Dubotechniek functioneert hierin als de verbindende schakel om alle partijen samen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Doordaat we onze installaties in eigen huis maken, assembleren en testen, hebben we zelf de controle en bieden we daarmee zekerheid voor onze opdrachtgevers. 

Service & onderhoud

Om te zorgen dat u kunt blijven genieten van een duurzaam, comfortabel en gezond gebouw, bieden wij vakkundig onderhoud. Wij zorgen ervoor dat de installatie optimaal presteert en dat u er geen overlast aan ondervind als er onderhoud uitgevoerd moet worden. Het duurzame energiesysteem moet dan ook volledig ten dienste staan van de beheerder en de eindgebruiker van het gebouw of de woning. Bij Dubotechniek bieden we de volgende vormen van onderhoud aan:

 • Preventief onderhoud
 • Correctief onderhoud
 • Toestandsafhankelijk onderhoud
 • Gebruiksafhankelijk onderhoud
 • Prestatiecontracten

Beheer & monitoring

Ook bieden wij bij Dubotechniek beheer en monitoring van duurzame installaties aan. Onze beheerders analyseren en optimaliseren de energiesystemen dagelijks om zo een optimaal en duurzaam comfort te garanderen. Hierdoor functioneren de installaties ook direct met een zo hoog mogelijk rendement. Sinds 2008 hebben wij in ons beheerysteem in Zaltbommel 24/7 inzicht in onze projecten. De beheerders hebben vergaand inzicht in het gebouwbeheersysteem op alle niveaus. Zij zijn voortdurend bezig met het optimaliseren van besturingssoftware, het analyseren van de binnenkomende meldingen en innovatietrajecten. Zo kunnen wij u van afstand optimaal van dienst zijn en kunnen wij proactief problemen voor u oplossen. Op deze manier merkt u zo min mogelijk van eventuele afwijkingen en zorgen wij ervoor dat u altijd een prettig werkend systeem in huis heeft.

Exploitatie

Ook de exploitatie van energie is iets waarvoor u bij Dubotechniek terecht kunt. Dankzij jarenlange ervaring gaan wij vol voor lange termijn relaties, partnerschappen, co-creaties en een intensieve samenwerking. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat we echt het verschil kunnen maken, voor én met u, zijn wij bereid risicodragend te investeren. Maar waarom energie exploitatie van een duurzaam energiesysteem?

 • Met het exploiteren van duurzame energie zet u het systeemtechnisch én financieel verantwoord in de markt en beheert u de installatie.
 • Het is beter voor het milieu.
 • Het levert een hoger wooncomfort.
 • Voor de eindgebruiker resulteert het in lagere woonlasten.
 • En het belangrijkste, de scherpe milieudoelstellingen; in 2020 14% CO2-reductie en in 2023 16% en geen gasaansluitingen meer in nieuwbouw
Lees meer over exploitatie