Zoeken
Wko installatie.jpeg

Voordelen van de WKO-installatie ONE voor warmtenetten

 • Duurzame warmtebron: De WKO-installatie ONE dient als een duurzame warmtebron voor een warmtenet. De opgeslagen warmte in de bodem kan worden gebruikt om warm water te leveren aan het warmtenetwerk, waardoor de afhankelijkheid van conventionele verwarmingssystemen, zoals gasgestookte ketels, wordt verminderd. Hierdoor kan de CO2-uitstoot worden verminderd en kan het warmtenet bijdragen aan de transitie naar een duurzamere energievoorziening.
 • Flexibiliteit in warmte- en koudelevering: Met de WKO ONE kan zowel warmte als koude worden geleverd aan het warmtenet, afhankelijk van de behoeften van de gebruikers. In de zomer kan de opgeslagen koude in de bodem worden gebruikt voor koeling, terwijl in de winter de opgeslagen warmte kan worden gebruikt voor verwarming. Dit biedt flexibiliteit en optimaliseert het gebruik van de beschikbare energiebronnen.
 • Efficiënt gebruik van energie: De WKO-installatie ONE maakt gebruik van de natuurlijke warmte- en koudeopslag in de bodem, waardoor energie efficiënt kan worden gebruikt. Het warmtenet kan worden ontworpen om de warmte en koude zo efficiënt mogelijk te distribueren naar de aangesloten gebouwen, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd en verliezen worden geminimaliseerd.
 • Reductie van piekbelasting: De ONE helpt bij het verminderen van piekbelastingen op het elektriciteitsnet. Tijdens perioden van hoge warmte- of koudevraag kan de WKO-installatie de benodigde energie leveren, waardoor de vraag naar elektriciteit voor traditionele verwarmingssystemen wordt verminderd. Dit draagt bij aan een betere balans van het elektriciteitsnet en zorgt voor een stabielere energievoorziening.
 • Lagere operationele kosten: Hoewel de initiële investeringskosten van het WKO-systeem vaak hoger zijn dan die van conventionele verwarmingssystemen, zijn de operationele kosten vele malen lager. Door gebruik te maken van de natuurlijke energiebronnen en de efficiënte distributie van warmte en koude via het warmtenet, worden de energiekosten voor de aangesloten gebruikers substantieel verlaagd.

Gerelateerde producten

 • BIG ONE

  Dit is de BIG ONE, de meest gebruikte WKO-installatie van Dubotechniek. De BIG ONE is geschikt voor grote utiliteitsbouw, appartementen en warmtenetten.

  Mono CV (max.) 1.600 kW
  Mono GKW (max.) 1.350 kW
  Bron debiet (max.) 110 m3/h
  Lees meer
  WKO-installatie in Bankier Tilburg
 • MEGA ONE

  Dit is de MEGA ONE, de grootste WKO-installatie van Dubotechniek. De MEGA ONE is geschikt voor zeer grote utiliteitsgebouwen en warmtenetten.

  Mono CV (max.) 3.300 kW
  Mono GKW (max.) 2.700 kW
  Bron debiet (max.) 220 m3/h
  Lees meer
  WKO-installatie in AFAS Experience Centre in Leusden