Zoeken
Buitenkant NOW Building Hoofddorp

NOW Building Park 20|20

BREAAM excellent met een WKO ONE van Dubotechniek

Eind mei 2017 is het kantoorpand NOW op Park 20|20 opgeleverd. Dit is het 3e gebouw waar wij onze plug & play WKO installatie ONE in hebben geplaatst. Het gebouw bevat naast 6.841 m2 aan kantoorruimte ook een restaurant en coffeecorner. Je loopt zo vanuit de ondergrondse parkeergarage het kantoorpand binnen.

Als je Park 20|20 binnen rijdt of loopt is NOW het eerste gebouw wat je tegenkomt. In dit kantoorpand is gebruik gemaakt van vele natuurlijke materialen. Er is veel gebruik gemaakt van hout, terracotta en er zijn CO2 absorberende keramische tegels gebruikt in de gevelsluiting.

DSCN4086.JPG

Technische omschrijving

De ONE die wij hier hebben geplaatst bestaat uit twee warmtepompmodules met een gezamenlijk vermogen van 460 kW, een buffervatmodule met een koud buffervat van 1.300 liter en een warm buffervat van 1.300 liter. De sprinklerinstallatie is gekoppeld aan de centrale blusvoorziening.

Met de komst van het NOW gebouw was het aangelegde bronpaar niet meer toereikend. Daarom is er omstreeks de bouwvakantie van 2017 een bronpaar bijgemaakt. Hiermee hebben we nu twee bronparen met een totale capaciteit 400 m3h draaien. Hiermee hebben we voor de komende gebouwen weer voldoende vermogen beschikbaar. In de toekomst is het nog mogelijk om een derde bronpaar bij te maken.

Natuurlijk is er ook een BREEAM certificaat afgegeven voor het NOW Building. Het gebouw heeft de certificering BREEAM Excellent.