Zoeken
Vooraanzicht Plan-T Tilburg

Plan-T

Wonen en werken op één WKO bron

In het hart van de Spoorzone in Tilburg is dé hotspot voor ondernemend Tilburg gerealiseerd, kantoorpand Plan-t. Het bijzondere gebouw is vernoemd naar een treinstel uit de jaren ’60 en telt 7 verdiepingen. In opdracht van Van de Ven Bouw & Ontwikkeling B.V. hebben wij de complete W-installatie inclusief sprinklerinstallatie, klimaatplafonds en parkeerventilatie gerealiseerd. Wij zijn erg trots dat wij mee hebben gewerkt aan de realisatie van dit all-electric en op en top duurzaam gebouw.

Het kantoorpand, wat ruim 11.000 m2 beslaat, biedt niet alleen een inspirerende werkomgeving maar biedt ook veel gemeenschappelijke faciliteiten. Zo beschikt het gebouw over een ondergrondse parkeergarage, een centrale receptie, een horecagelegenheid, een ‘’chillruimte’’ en diverse vergader- en presentatieruimten.

Technische omschrijving

De plug & play WKO installatie ONE die wij hebben geplaatst in dit project bestaat uit de volgende modules:

- Warmtepompmodule met een vermogen van 230 kW;
- Schakelvatmodule met een inhoud van 1300 liter;
- Secundaire bronmodule met omschakelinrichting en drukstapontgasser;
- Primaire bronmodule met warmtewisselaar en spui aansluiting;
- Buffervatmodule ten behoeve van warmtapwater met 4 afgaande HT groepen;
- Verdeler module met 4 afgaande change over groepen. 

Leuk aan dit project is dat pal naast Plan-t de Brabander wordt gebouwd. Bij Plan-t zijn de bronnen geboord en is er na de wisselaar een aftakking gemaakt naar de Brabander. In de Brabander staat ook een WKO installatie, maar deze in dus aangesloten op de bronnen van Plan-t.

Over de Spoorzone

De Spoorzone is een plek waar altijd iets te doen is, wonen, werken en recreatie ontmoet elkaar. Er wordt al een tijd gebouwd aan de Spoorzone en het gebied transformeert zich echt tot een nieuw stadsdeel. In het gebied wordt uiteindelijk het volgende gerealiseerd:

- ongeveer 2.000 woningen;
- circa 50.000 m² werken | zakelijke en commerciële dienstverlening;
- circa 25.000 m² kennis | cultuur | maatschappelijk programma;
- circa 15.000 m² vrije tijd | vermaak.

BREEAM, duurzaamheid en levenskwaliteit

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt bij de ontwikkeling van Plan-t en een kernwaarde van Dubotechniek. Om de duurzaamheidsambitie te verwezenlijken wordt het gebouw voorzien van een BREAAM certificering. Niet alleen duurzaamheid, maar ook de levenskwaliteit verbeteren binnen het gebouw is belangrijk. Levenskwaliteit omvat voor ons niet alleen bouwen met duurzame materialen en verlagen van energielasten, maar ook het welzijn en de gezondheid van de gebruiker of bewoner. Een slimme woning of kantoorruimte bouwen draagt hieraan bij. We analyseren continu data van gebouwen, want meten is weten!