Zoeken
AFAS Experience Center 0024.jpg

AFAS Experience Centre

Een WKO MEGA ONE voor dit hypermoderne complex

Een Experience center, kantoorgebouw, restaurant en een theater, dat is wat je onder andere kunt vinden in het nieuwe hoofdkwartier van AFAS in Leusden. Alles wat hier gebouwd wordt is groot, groter, grootst. De totale oppervlakte van het terrein is ruim 44.000 m2. Enorm trots zijn wij dat wij in opdracht van Homij Technische Installaties dit terrein hebben mogen verduurzamen met onze MEGA ONE.

Bekijk video

Groot, groter, grootst

Zoals we al gezegd hebben is alles op dit terrein groot. Het kantoorpand is 5 verdiepingen hoog en geeft plaats aan 711 bureaus, 9 directiekamers en 15 vergaderkamers. De dubbellaagse parkeergarage die daarbij komt beschikt over ongeveer 800 parkeerplaatsen en er zijn 2 ingangen, één voor werknemers en één voor bezoekers. En een hoop bezoekers zullen er zeker komen. Het theater wat er komt geeft plaats aan 824 bezoekers en voorafgaand aan het theaterbezoek kunnen zij een lekker hapje eten in het restaurant. Overdag wordt hier gegeten door de werknemers, maar ’s avonds is er plaats voor 680 bezoekers. Als je lekker zit te genieten van je eten, kijk je uit op de tennisbaan. Ja echt, een tennisbaan ligt er ook.

Duurzame en slimme gebouwen

Wat AFAS wil doen, is het creëren van een beleving voor de klant, medewerker en bezoeker. Alle technieken en gebouwen moeten toekomstproof en met elkaar geïntegreerd zijn. Alle gebouwen worden ‘’smart buildings’’, zij worden voorzien van sensoren zodat alle data meetbaar gemaakt wordt. Er is ook gedacht aan het opladen van elektrische auto’s, met de plaatsing van 50 laadpalen. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het ontwerp van het terrein, het werdvolledig gasloos gebouwd. Wij droegenhier ons steentje aan bij door onze plug & play WKO installatie genaamd MEGA ONE hier te plaatsen.

Gasloos bouwen met de MEGA ONE

Deze WKO-installatie past ook wel in het rijtje groot, groter, grootst. Met een totale opstelling van maar liefst 1200 kW is deze met recht mega te noemen. In deze installatie worden 2 warmtepompen geplaatst met een vermogen van 600 kW. Voor de piekvraag wordt er een elektrische cv ketel bijgeplaatst met een vermogen van 180 kW.  De schakelvaten hebben een inhoud van 2100 liter. Voor dit project is een doublet geboord met een capaciteit van 136 m3/h. Ook hebben wij de brandblusbronnen gerealiseerd, met een capaciteit van 90 m3/h.