Zoeken
0048.jpg

Floriworld

Duurzame verwarming van een kleurrijk pand

Naast de bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer is de eerste bloemen experience ter wereld geopend; Floriworld. Wij zijn enorm trots dat wij in opdracht van Floriworld B.V. de duurzame installatie hebben gerealiseerd voor dit gebouw. In 2019 is onze plug & play WKO installatie ONE inclusief bronsysteem en regeneratievoorziening geplaatst. De deuren van het experience centre zijn in het 1e kwartaal van 2020 geopend.

Technische specificaties WKO

Dubotechniek heeft Floriworld voorzien van een WKO-installatie REGULAR ONE. Als warmte-/koudebron voor de warmtepompen wordt gebruik gemaakt van een mono bronsysteem. De WKO installatie die hier is geplaatst beschikt over onder andere een warmtepomp module met een warmtepomp van 185 kW en een warmtepomp van 230 kW. Ook beschikt de installatie over een schakelvatenmodule van 500 liter en een drycooler van 150 kW. 

Het gehele jaar een bloemen experience

Floriworld wil bezoekers het gehele jaar door een belevenis bieden. In de Keukenhof, wat tevens een enorm succes is, kun je maar 6 weken per jaar terecht. In dit bezoekerscentrum, wat een vloeroppervlak beslaat van ongeveer een voetbalveld verdeeld over meerdere verdiepingen, kun je het gehele jaar terecht.

Er werd in het begin wel de vraag gesteld hoe je bezoekers voldoende kon boeien met bloemen. Inmiddels in dat concept helemaal uitgewerkt en zijn er diverse attracties bedacht die iedereen gaan verrassen. Er is bijvoorbeeld een attractie waarbij je door de ogen van een bij een bloemenveld ziet.

Het experience centre is ook leerzaam uitje en uitermate geschikt om te bezoeken met bijvoorbeeld scholieren. Zij kunnen hier van alles ontdekken en ervaren over wat bloemen en planten betekenen in je sociale- en dagelijkse leven. Je kunt hier dus veel meer dan alleen kijken naar mooie kleurrijke bloemen.