Zoeken
19224_Pharos_Gebouwen kade standpunt 02_v07.jpg

Pharos Residence

Duurzaam wonen in Zeeuws Vlaanderen

Pharos Residence, dit wordt dé entree van Breskens waar je niet omheen kunt. Op de kop van de Westhavendam worden 3 appartementengebouwen gebouwd met in totaal 159 appartementen. De toekomstige bewoners kunnen hier wonen in luxe op een rustige plek met als heerlijk extraatje; uitzicht op de Westerschelde! In opdracht van Aannemersbedrijf Van der Poel b.v. realiseren wij de duurzame installatie in dit project. Ieder appartement wordt voorzien van een combiwarmtepomp met vloerverwarming. Lussen in de heipalen in combinatie met gesloten bodemlussen dienen in dit project als de warme-/koude bron voor de warmtepompen.

De appartementen

Als inspiratiebron voor de architectuur van de appartementencomplexen zijn de designkenmerken van boten in de jachthaven gebruikt en de havenarchitectuur met zijn pakhuizen. Tevens wil men een vakantiegevoel creëren, wat goed is gelukt. De gebouwen krijgen een open en hedendaags karakter met veel horizontale lijnen. Ieder appartement heeft een panoramisch uitzicht door het vele glas wat is gebruikt, dit geeft de appartementen een ruimtelijk gevoel. De appartementen variëren in grootte van 98m2 – 159 m2.

Duurzaam verwarmen en koelen

Uiteraard zijn de appartementencomplexen voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van verwarmen en koelen. De appartementen zijn gasloos en maken dus gebruik van duurzame energie. Wij plaatsen in ieder appartement een combi warmtepomp met een boiler van 184 liter en we verzorgen de vloerverwarming inclusief de naregelingen. Wat bijzonder is aan dit project, is dat we als warme-/koude bron voor de warmtepomp gebruik hebben gemaakt van een energiesysteem met lussen verwerkt in de heipalen van het gebouw. Voor gebouw 1 gebruiken we 124 heipalen en 10 gesloten bodemlussen. Aanvullend worden er gesloten bodemlussen geboord om aan het gewenste vermogen te komen.