Zoeken
Zaete voorzijde.jpg

De Zaete

Duurzaam wonen aan de Oosterschelde

Yerseke; een dorp aan de Oosterschelde op het schiereiland Zuid-Beveland. Bekend om de mossel- en oestervisserijen. In dit dorp is het appartementencomplex De Zaete gerealiseerd wat bestaat uit 29 koopappartementen. In opdracht van Aannemersbedrijf Van der Poel b.v. hebben wij hier onze WKO installatie ONE, de Comfort Distributie Sets (afgifte) en de WTW installatie gerealiseerd.

Het appartementencomplex De Zaete staat pal aan het water met een schitterend uitzicht op de Oosterschelde. Wat direct opvalt is de toepassing van veel glas in alle appartementen. Dit garandeert een fraai panoramisch uitzicht over zee. Alle appartementen zijn toegankelijk voor rolstoel of rollatorgebruikers dankzij de naadloze overgangen, brede gangen en deuren, schuifdeuren en een ruime lift. Wonen in de Zaete is dus comfortabel en veilig. De residentie biedt alles wat je van een hedendaagse woning mag verwachten. Comfort, gemak en veiligheid staan voorop.

WKO installatie ONE

Met onze innovatieve WKO installatie Mini ONE leveren wij een bijdrage aan de duurzaamheid van dit appartementencomplex. In de WKO‐ruimte in de kelder van het gebouw wordt een opstelling geplaatst bestaande uit het volgende:
• Warmtepompmodule met een vermogen van 56 kW ;
• Schakelvatmodule met een inhoud van 300 liter;
• Bronmodule met drukstapontgasser;
• Boilervatmodule t.b.v. het warmtapwater met een inhoud van 500 liter;
• Ketelmodule met een vermogen van 200 kW;
• Verdelermodule met 2 afgaande groepen.

De warmte en de koude wordt door het gebouw getransporteerd door middel van een 4 pijps‐systeem. Hiermee kan er in elk appartement separaat gekozen worden om te verwarmen of te koelen.

Comfort Distributie Set

De afleverset die in de appartementen wordt geplaatst is een eigen ontwikkeling van Dubotechniek. De afleverset is uitgerust met regelkleppen, energiemeter en unieke software die communiceert met de WKO opstelling.

WTW installatie

De appartementen worden uitgerust met een warmte terug win (WTW) installatie. In ieder appartement wordt een Co2 sensor geplaatst in de woonkamer die in de automatische stand bij een te hoge Co2 concentratie de WTW unit inschakelt om meer lucht te gaan verversen. In de badkamer, woonruimte en werkkast wordt de lucht afgezogen door middel van kunststof afzuigventielen. In de badkamer wordt een RF 4 standen schakelaar geplaatst om de ventilatiecapaciteit te regelen.