icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam Sloterdijk

Vertical N3

Het gebied rondom Station Amsterdam Sloterdijk wordt omgevormd tot een gemengd werk- en woongebied. De realisatie van het project Vertical is een onderdeel van de transformatieopgave vanuit de Gemeente Amsterdam. In opdracht van Heijmans realiseren wij de duurzame installatie voor dit project. Wij gaan hier onder andere onze WKO installatie ONE plaatsen en onze distributiesets. Het project bestaat uit 2 gebouwen. Gebouw N3 bestaat uit 19 woonlagen waar 112 woningen worden gerealiseerd en voorzien wordt van een parkeerkelder. Gebouw N1 bestaat uit 56 appartementen.

Opdrachtgever
Heijmans
Bouwjaar
2020 t/m 2022
Vloeroppervlak
+/- 11.500 m2

Het ontwerp van Vertical is een lust voor het oog. Het wordt een heel dynamisch gebouw waar 5 verschillende architecten op elkaar inspelen en reageren en zo het gebouw vormgeven. In de laagbouw komen commerciele ruimtes, dit worden ontmoetingsplekken voor de bewoners en ondernemers. Hier komen bijvoorbeeld een fitnessruimte, een restaurant en flexibele werkplekken in.


Technische omschrijving
In de technische ruimte, welke zich bevindt in de parkeerkelder, wordt onze ONE geplaatst met een totaal vermogen voor de warmtelevering van 585 kW en voor de koude levering van 272 kW. Deze installatie bestaat uit een mono bron welke gerealiseerd wordt middels een zuigboring. Ons systeem staat garant voor een hoog rendement met een hoge energie- en CO2 reductie door middel van het gebruik van grondwater.

In de technische ruimt wordt een 3,5 pijps-systeem gemonteerd. Twee leidingen betreffen een Change Over systeem waarmee verwarmd of gekoeld kan worden. De derde leiding betreft een hoog temperatuur leiding die primair zorgt voor het maken van warm tapwater in het appartement. De vierde leiding is een kleine warmhoud leiding die de hoog temperatuur op tempratuur houdt.

Eigen ontwikkelde afgiftesets

In de woningen plaatsen wij onze eigen ontwikkelde afleversets met twee warmtewisselaars en een energiemeter. De afleverset heeft als voordelen dat deze op afstand uitleesbaar is, grotere uitkoeling voor tapwater bereiding heeft en dat het regelbaar is op flow. Daarnaast is de afleverset uitgerust met een warmtewisselaar WW/CV en energiemeter.

Ook worden en 2 luchtbehandelingskasten geplaatst, maken we gebruik van balansventilatiesystemen in de appartementen, trappenhuizen en hal en wordt er een droge koeler geplaatst op het dak.