Zoeken
SUD 1.jpg

SUD Amsterdam

Appartementencomplex op de Zuidas

In 2020 is het project SUD opgeleverd in de aantrekkelijke kop van de Zuidas in Amsterdam. De bewoners wonen hier gasloos en energiezuinig. We hebben hier het appartementencomplex SUD gerealiseerd wat bestaat uit 45 luxe appartementen. Een architectonisch hoogstandje wat zich kan identificeren met het klassieke Plan Berlage wat je in Oud Zuid kunt vinden. In SUD vind je de balans tussen het dynamische stadsleven en de rust en veiligheid van het wonen aan de rand van de stad. Wil je de stad even in of juist uit? Met de vele opties aan vervoersmiddelen ben je zo waar je wilt zijn.

Artist impression appartementencomplex SUD in Amsterdam

De appartementen en twee penthouses variëren in grootte van 118m2 tot 204m2. Alle appartementen zijn zo ontworpen dat bewoners optimaal kunnen genieten van de ruimte en lichtinval. De plafonds zijn namelijk 3 meter hoog en de appartementen hebben een achtergevel met heel veel glas.

Gasloos wonen

Comfort en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel, gelukkig staat dit ook voorop bij het project SUD. Het appartementencomplex is namelijk gasloos gebouwd. Voor bewoners is een comfortabel binnenklimaat erg belangrijk, dit is gecreëerd met vloerverwarming- en koeling. Ook zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst om zelf energie mee op te wekken.

Technische omschrijving

In de technische ruimte in de parkeergarage is onze plug & play WKO installatie ONE geplaatst. Maar dit is niet de standaard ONE die we normaliter plaatsen. Deze installatie bestaat namelijk uit een regeneratie voorziening t.b.v. de droge koeler, een secundaire bronaansluiting met omschakelinrichting en drukstapontgasser en een primaire bronaansluiting met warmtewisselaars met kaarsenfilter. Er is dus geen warmtepompmodule geplaatst in de technische ruimte, maar ieder appartement is voorzien van een individuele combi-warmtepomp. Op het dak is een droge koeler geplaatst met een vermogen van ongeveer 150 kW.