Zoeken
Eindhoven - Strijp S 2074.jpg

Strijp-S West

Duurzame appartementengebouwen midden in Strijp-S

In het hart van het voormalige Philips terrein is een nieuwe stadswijk tot leven gekomen, Strijp S West. In opdracht van Econic hebben wij onze WKO installatie ONE hier geplaatst en hebben we de complete distributie verzorgd van de warmte, koude en warmtapwater voor de 233 koop- en huurwoningen en commerciële ruimtes. Het project is opgeleverd in de zomer van 2021.

S-West is een bruisend nieuw gedeelte geworden in Eindhoven, aan de Noordkant grenzend aan het monumentale Natlab-gebouw, waar door Philips vroeger de meeste historische uitvindingen zijn gedaan, hoe tof is dat! Het plan bestaat uit 4 woongebouwen genaamd Frits, Frederik, Maria en Benjamin, commerciële ruimtes en een parkeergarage.

Technische omschrijving

In de parkeergarage zit de technische ruimte waarin de ONE staat opgesteld. Het gehele gebied is voorzien van een centraal bronsysteem waarop alle gebouwen van Strijp S West bronzijdig zijn aangesloten. De installatie heeft een totaal vermogen voor de warmtelevering van 763 kW en voor de koudelevering van 382 kW en bevat o.a. 3 warmtepompen met een totaal vermogen van 690 kW (230 kW per stuk), twee booster warmtepomp en een TSA bron van 80 m3/h.

Eigen ontwikkelde afgiftesets

Verder hebben wij de gehele distributie van warmte en koude door de gebouwen verzorgd, in de woningen zijn afleversets voor warm tapwater, koeling en verwarming geïnstalleerd. Deze zijn door Dubotechniek ontworpen en geprefabriceerd in eigen huis, de sets zijn tevens voorzien van energie bemetering.