Zoeken
2421_kijkduin_ext_kijkduin_nosign_e1_01.jpg

Nieuw Kijkduin Bad fase 1

Duurzaam wonen aan de zee dankzij de WKO BIG ONE

De slogan van dit nieuwbouwproject is ‘’365 dagen per jaar een vakantiegevoel!’’, en dat gaat wel lukken als je de plannen hoort voor dit project. Stel je eens voor dat je wakker wordt, je de gordijnen open doet en je uitkijkt op de Noordzee. Dat is toch echt een droom, maar die droom wordt werkelijkheid.

De Haagse badplaats Kijkduin zal er in de toekomst heel anders uit gaan zien. Er wordt momenteel nog hard gewerkt aan de bouw, maar inmiddels hebben wij al 112 luxe appartementen en 4800m2 aan winkels en horecagelegenheden opgeleverd. Wij zijn erg trots dat wij in opdracht van Eteck Energie Techniek B.V. onze WKO installatie ONE hebben mogen plaatsen.

De appartementen zijn bovenop Retail winkels en horecagelegenheden gebouwd. Tevens is er een heuse foodmarket gerealiseerd. Door de bouw van de appartementen ontstaat er een nieuwe witte luxe skyline in Kijkduin. Pal achter de appartementen vind je het duinlandschap waar je lekker kunt gaan wandelen, joggen of lekker ontspannen.

Ook kun je 3 penthouses met een oppervlakte van elk ongeveer 300m2 in de appartementencomplexen vinden. De koopappartementen zijn erg ruim met een oppervlakte variërend tussen de 100 en 170 m2. Bijna alle appartementen kijken uit op zee en beschikken over een balkon. Bewoners van de appartementen beschikken tevens over een eigen parkeerplaats en er is een afgesloten fietsenstalling. Er worden ook 38 vrije sector huurappartementen gerealiseerd die variëren in grootte van 57 m2 tot 130 m2.

Technische gegevens

Voor het realiseren van de duurzame installatie wordt er een open bronsysteem als warmte- en koude bron geboord voor de warmtepompen. Er wordt een doublet bron geboord met een capaciteit van zowel de warme- als koude bron van 100 m3/h.

In de technische ruimte op de begane grond is onze WKO-installatie ONE geplaatst. Deze all electric installatie bestaat uit een warmtepomp module met een vermogen van 230 kW, 2 schakelvaten met een inhoud van 1.300 liter, een regeneratie module ten behoeve van de droge koeler, een secundaire bronmodule met omschakelinrichting en drukstapontgasser, een primaire bronmodule met warmtewisselaar en een verdeler module met afgaande groepen ten behoeve van de woningen en de commerciële ruimtes.

Op het dak van Blok C is een droge koeler geplaatst met een vermogen van 400 kW in zeewaterbestendige uitvoering.

Warmte- en koude transport appartementen

Vanuit de technische ruimte is er een 2-pijps bronleidingsysteem aangelegd naar de appartementen. Het centraal bronleidingsysteem loopt naar elke woning. Elke woning heeft zijn eigen warmtepomp welke zorgt voor de verwarming / koeling en tapwater van het appartement.

2421_kijkduin_ext_kijkduin_nosign_e1_01.jpg
AI-1.jpg