icon-arrow-right
HomeProjecten Westerschans 1B

Westerschans 1B

Goes

Langs het kanaal in Goes is gestart met een prachtig én duurzaam project, de Westerschans. Een groot gedeelte van de Westhavendijk in Goes ondergaat een grote verandering. Langs deze weg verrijzen de appartementen en de winkels van het project Westerschans. In fase 1A worden 70 huurappartementen gebouwd, 13 kadewoningen en 2 commerciële ruimtes. Wij zijn enorm verheugd dat wij in opdracht van Aannemersbedrijf van der Poel de 29 luxe koopappartementen van fase 1B mogen realiseren. Deze koopappartementen zijn gelegen aan het kanaal, de toekomstige bewoners hebben dan ook een fantastisch uitzicht over het water.

Technische gegevens WKO

Als warmte-/koudebron voor de warmtepompen wordt gebruik gemaakt van een gesloten bronsysteem. In week 29 gaan wij starten met de boring van 30 bronnen van ieder 105 meter diep. Deze bronboringen worden verzameld in twee toegankelijke HDPE collectorputten in de WKO ruimte.

 

In de WKO ruimte in de kelder van het gebouw wordt onze ONE geplaatst bestaande uit de volgende componenten:

-          Warmtepompmodule met een vermogen van 56kW;

-          Schakelvatmodule met een inhoud van 300 liter;

-          Bronmodule met drukstapontgasser;

-          Boosterwarmtepomp met een voorraadvat van 1300 liter;

-          E-ketel module;

-          Verdelerunit met drukstapontgasser.

 

Afleverset en WTW units

De afleverset die geplaatst wordt in de appartementen is een eigen ontwikkeling van HSF en Dubotechniek. Deze afleversets worden in eigen huis bij HSF prefab gemaakt. De voordelen van deze sets zijn onder andere dat deze op afstand uitleesbaar is, de set is regelbaar op flow en beschikt over een grote uitkoeling afhankelijk van het type. Het project in Goes heeft de primeur, hier worden de eerste afleversets geplaatst die wij samen met HSF ontwikkelt hebben.

 

Goede ventilatie van de appartementen vinden wij erg belangrijk. Daarom hebben wij ervoor gekozen om in ieder appartement een WTW-unit te plaatsen. Er gaat veel warmte verloren bij traditionele ventilatiesystemen. Die verloren warmte bij een traditioneel ventilatiesysteem wordt met de WTW-unit bijna volledig teruggewonnen. In de WTW-unit zit een warmtewisselaar die er voor zorgt dat de frisse buitenlucht wordt voorverwarmd door de afgezogen lucht uit de woning. Uiteraard worden deze twee luchtstromen niet met elkaar vermengd. In de zomer werkt de WTW-unit omgekeerd, dan wordt de warme buitenlucht afgekoeld door de koelere binnenlucht.

Contactpersoon

Arie Verdouw Projectleider ONE Neem contact op

Feiten & cijfers

+