icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Hoofddorp

Share Park 20|20

In november 2018 is de realisatie van het kantoorpand SHARE van start gegaan. Dit is het 8e gebouw op het Cradle to Cradle park waar wij de energievoorziening verzorgen. Dit kantoorpand beschikt tevens over een bijeenkomstruimte, een tweelaagse parkeerkelder en zit vol met allerlei slimme concepten waar de toekomstige gebruikers van de kantoren gebruik van kunnen maken.

Opdrachtgever
Eteck
Opgeleverd
2018, 2019 & 2020
Omvang project
8.410 m2

Ook dit gebouw is op en top duurzaam. Bij de materiaalkeuze is er aandacht geweest voor het gebruik van duurzame en recyclebare materialen, er worden zonnepanelen in het atrium dak geïntegreerd en het pand maakt gebruik van een centrale WKO.

BREEAM Excellent ontwerpcertificaat

Net zoals bij de voorgaande gebouwen is er ook bij SHARE voldaan aan de BREEAM eisen. Deze certificering is van invloed op alle fases van een bouwproject waarin 9 categorieën van duurzaamheid van het gebouw wordt getoetst. Alle betrokken bedrijven dienen input aan te leveren om de gewenste score te behalen. Het ontwerpcertificaat dat SHARE heeft behaald is BREEAM Excellent.

 

Niet alleen is er getoetst op de duurzaamheid van het gebouw, maar ook op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers. Binnen VolkerWessels wordt er veel waarde gehecht aan het verbeteren van de levenskwaliteit voor onze generatie en komende generaties. Daarom is het ook van belang om hier op te toetsen. Dit wordt gedaan door The International WELL Building Institute (IWBI). Zij richten zich volledig op het transformeren naar een gezond gebouw met een gezonde werkomgeving. SHARE is gecertificeerd met WELL Silver.

Technische gegevens

Dit gebouw komt tegenover het NOW gebouw te staan. Momenteel zijn wij bezig de bronleidingen naar deze kant van het park aan te leggen. Share wordt uitgerust met twee warmtepompen met ieder een vermogen van 230 kW. In combinatie met twee buffervaten zal dit de installatie zijn die de warmte en koude voor het pand levert. De binnen installatie wordt door onze zusterbedrijf Homij Technische Installatie aangebracht. In nauw overleg met Homij is inmiddels onze engineering opgestart. Onze ONE zal omstreeks januari 2020 geplaatst worden en de oplevering van het pand staat gepland voor Q3 2020.