icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Hoofddorp

NOW Building

Eind mei 2017 is het kantoorpand NOW op Park 20|20 opgeleverd. Dit is het 3e gebouw waar wij onze plug & play WKO installatie ONE in hebben geplaatst. Het gebouw bevat naast 6841 m2 aan kantoorruimte ook een restaurant en coffeecorner. Je loopt zo vanuit de ondergrondse parkeergarage het kantoorpand binnen.

Opdrachtgever
Eteck
Opgeleverd
2016 & 2017
Omvang project
6.841 m2

Als je Park 20|20 binnen rijdt of loopt is NOW het eerste gebouw wat je tegenkomt. In dit kantoorpand is gebruik gemaakt van vele natuurlijke materialen. Er is veel gebruik gemaakt van hout, terracotta en er zijn CO2 absorberende keramische tegels gebruikt in de gevelsluiting.

Technische omschrijving

De ONE die wij hier hebben geplaatst bestaat uit twee warmtepompmodules met een gezamenlijk vermogen van 460 kW, een buffervatmodule met een koud buffervat van 1300 liter en een warm buffervat van 1300 liter. De sprinklerinstallatie is gekoppeld aan de centrale blusvoorziening.

Met de komst van het NOW gebouw was het aangelegde bronpaar niet meer toereikend. Daarom is er omstreeks de bouwvakantie van 2017 een bronpaar bijgemaakt. Hiermee hebben we nu twee bronparen met een totale capaciteit 400 m3h draaien. Hiermee hebben we voor de komende gebouwen weer voldoende vermogen beschikbaar. In de toekomst is het nog mogelijk om een derde bronpaar bij te maken.

Natuurlijk is er ook een BREEAM certificaat afgegeven voor het NOW Building. Het gebouw heeft de certificering BREEAM Excellent.