icon-arrow-right
HomeProjecten Floriworld

Floriworld

Aalsmeer

Naast de bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer is gestart met de bouw van de eerste bloemen experience ter wereld; Floriworld. Wij zijn enorm trots dat wij in opdracht van Floriworld B.V. de duurzame installatie mogen realiseren voor dit gebouw. Dit jaar nog plaatsen wij hier onze plug & play WKO installatie ONE inclusief bronsysteem en regeneratievoorziening. Naar verwachting worden de deuren van het experience centre in het 1e kwartaal van 2020 geopend.

Het gehele jaar een bloemen experience

Floriworld wil bezoekers het gehele jaar door een belevenis bieden. In de Keukenhof, wat tevens een enorm succes is, kun je maar 6 weken per jaar terecht. In dit bezoekerscentrum, wat een vloeroppervlak beslaat van ongeveer een voetbalveld verdeeld over meerdere verdiepingen, kun je het gehele jaar terecht.

 

Er werd in het begin wel de vraag gesteld hoe je bezoekers voldoende kon boeien met bloemen. Inmiddels in dat concept helemaal uitgewerkt en zijn er diverse attracties bedacht die iedereen gaan verrassen. Er is bijvoorbeeld een attractie waarbij je door de ogen van een bij een bloemenveld ziet.

 

Het experience centre is ook leerzaam uitje en uitermate geschikt om te bezoeken met bijvoorbeeld scholieren. Zij kunnen hier van alles ontdekken en ervaren over wat bloemen en planten betekenen in je sociale- en dagelijkse leven. Je kunt hier dus veel meer dan alleen kijken naar mooie kleurrijke bloemen.

 

Technische specificaties WKO

Als warmte-/koudebron voor de warmtepompen wordt gebruik gemaakt van een mono bronsysteem. In week 41 gaan we starten met deze bronboring. De WKO installatie die wij hier gaan plaatsen beschikt over onder andere een warmtepomp module met een warmtepomp van 185 kW en een warmtepomp van 230 kW. Ook beschikt de installatie over een schakelvatenmodule van 500 liter en een drycooler van 150 kW.

 

De planning is dat we in week 47 de ONE gaan plaatsen op locatie en dat deze dit jaar nog in bedrijf gesteld wordt.

Feiten & cijfers

+