icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Wie kent de robuuste Bunker in Eindhoven niet? Deze Bunker van de Technische Universiteit was voor vele studenten dé plek voor een geweldig studentenleven. Maar vanaf nu zal de skyline van Eindhoven gaan veranderen en krijgt de Bunker een tweede leven. Bouwkundig aannemer Van Wijnen gaat de Bunker omtoveren tot een 100 meter hoge woontoren, de BunkerToren. In opdracht van Eteck zorgen wij er voor dat de BunkerToren voorzien wordt van duurzame warmte en koude. Wij gaan hier onze plug & play WKO installatie ONE plaatsen en 393 zonnepanelen.

Opdrachtgever
Eteck B.V.
Bouwjaar
2020 t/m 2022
Omvang project
+/- 21.000 m2

Optimaal comfort en bereikbaarheid

In de BunkerToren worden appartementen in allerlei groottes gerealiseerd. Je vind hier onder andere grote en luxueuze appartementen, middelgrote woningen en studio’s. in totaal worden er 85 koop- en 127 huurappartementen gerealiseerd.

De centrale ligging van de BunkerToren zorg voor vele mogelijkheden tot contact. Op de begane grond vind je namelijk een grand café en zijn er kantoren beschikbaar voor bedrijven. In het groene park kun je lekker genieten van de rust en frisse buitenlucht. De BunkerToren wordt dus echt een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, zowel op zakelijk vlak als privé.

De bereikbaarheid van- en naar de BunkerToren is helemaal top. Het treinstation bereik je te voet in 5 – 10 minuten en als je wilt shoppen of een hapje wilt eten sta je ook binnen die tijd in de stad. Studeer je nog? De TU/e Campus ligt ook op loop- en fietsafstand. Met de auto ben je ook zo op de diverse snelwegen rond de stad én dus ook op Eindhoven Airport. Dus heb je een stedentripje of vakantie in de planning staan, dan kun je vanuit je huis binnen 30 minuten door de douane zijn. Onder de BunkerToren wordt een parkeergarage gebouwd, dus je auto kun je ook gemakkelijk kwijt.

 Technische omschrijving

Deze WKO-installatie heeft een totaal vermogen voor warmte levering van 830 kW en voor koelte een levering van 507 kW. Het totaal opgesteld vermogen wordt gespecificeerd door diverse subcomponenten. De subcomponenten zijn onder andere: het TSA bronsysteem, 2 warmtepomp modules met een vermogen van in totaal 560 kW, schakelvatenmodule met een opslag van 1300 liter voor verwarmen en koelen, een boosterwarmtepomp HT van 147 kW en twee droge koelers met een gezamenlijk vermogen van 600kW.

Prefab afleverset

In ieder appartement wordt een prefab afleverset geplaatst welke wij ontwikkeld hebben in samenwerking met HSF. De afleverset is door middel van een data communicatiesysteem verbonden met de energiecentrale in de technische ruimte. Er wordt precies op behoefte verwarming, koeling en warm tapwater in het appartement afgegeven. Met deze slimme afleverset kunnen we op afstand onder andere energiestanden en temperaturen aflezen door de meet- en regeltechniek die is ingebouwd. De afleverset is uitgerust met een circulatiepomp, twee warmtewisselaars en een energiemeter.

Onze eerste werkzaamheden staan gepland voor Q4 van dit jaar. Dan gaan wij aanvangen met het boren van het bronnensysteem.

Image by Powerhouse Company

Bunkertoren is ontwikkeling van RED Company en Being Development