icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

Amsteltower

Naast het Amsterdam-Amstel Station is in 2016 en 2017 gebouwd aan een 100 meter hoge woon- en hoteltoren. In februari 2016 is er gestart met de bouw en de Amsteltower is in de zomer van 2017 opgeleverd. De Amsteltower bestaat uit 32 verdiepingen met een totaaloppervlak van 21.500m2, ongeveer 7800m2 is bestemd voor het hotel. De duurzame energie installatie die in opdracht van Spindler voor de Amsteltower wordt ontworpen bestaat uit de door Dubotechniek ontwikkelde WKO-installatie genaamd ONE (Own New Energy).

Opdrachtgever
Spindler
Bouwjaar
2016 & 2017
Omvang project
21.500 m2

Een dynamische leefomgeving in hartje Amsterdam
De gemeente Amsterdam wil een levendige en dynamische locatie creëren rondom de Amsteltower waar men alles bij de hand heeft. Om dit te kunnen realiseren wordt er een 200m2 groot winkelcentrum aangrenzend aan de Amsteltower gebouwd, men kan hier terecht voor de dagelijkse boodschappen, luxeproducten en horecagelegenheden. Naast de toren wordt een ondergrondse parkeergarage van ruim 5000m2 gerealiseerd waarin plaats is voor 171 auto’s. Op het dak van de parkeergarage komt een busstation. De bereikbaarheid van de Amsteltower is optimaal, een busstation op het dak van de parkeergarage en een treinstation pal naast het gebouw. De Amsteltower bestaat uit 192 koop- en huur appartementen en 186 hotelkamers.

Duurzaam verwarmen en koelen met een WKO-installatie op maat
De warmte- koude opslag installatie is een complete duurzame plug & play energievoorziening, welke door Dubotechniek in eigen beheer is ontwikkeld en wordt gerealiseerd. Om de warmte- en koeltevraag aan te kunnen van het hotel, de appartementen en de horecagelegenheden is deze WKO-installatie speciaal op maat gemaakt voor de Amsteltower. De installatie bestaat uit verschillende modules en kan hierdoor gemakkelijk worden uitgebreid om het juiste vermogen te behalen. Iedere WKO-installatie is ontwikkeld volgens de BRL richtlijnen.

Technische specificaties
Deze WKO-installatie heeft een totaal vermogen voor warmte levering van 1500kW en voor koelte levering van 700kW. Het totaal opgesteld vermogen wordt gespecificeerd door diverse subcomponenten. De subcomponenten zijn: het TSA bronsysteem met een capaciteit van 48m3/h, warmtepompen met een vermogen van 272kW, schakelvaten met een opslag van 1500 liter voor verwarmen en koelen, stadsverwarming welke een vermogen levert van 1250kW en een dry cooler met een vermogen van 320kW.

Monitoring, beheer en onderhoud onder 1 dak
Om alle energiestromen te monitoren en de installatie op een zo hoog mogelijk rendement te laten draaien passen we energie-bemetering toe. Met ons energy dashboard zijn alle rendementen, COP en SPF van de WKO-installatie in te zien. Ook kan de opdrachtgever direct de verhouding tussen de warmte- en koude levering vanuit de bronnen zien en de besparing op de energiekosten.

Tevens verzorgt de service & onderhoud afdeling van Dubotechniek de komende 3 jaar het onderhoud aan de bronnen en WKO-installatie.