icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Leusden

AFAS Experience Centre

Een Experience center, kantoorgebouw, restaurant en een theater, dat is wat je onder andere kunt vinden in het nieuwe hoofdkwartier van AFAS in Leusden. Alles wat hier gebouwd wordt is groot, groter, grootst. De totale oppervlakte van het terrein is ruim 44.000 m2. Enorm trots zijn wij dat wij in opdracht van Homij Technische Installaties dit terrein mogen verduurzamen met onze MEGA ONE.

Opdrachtgever
Homij Technische Installaties
Opgeleverd
2021
Omvang project
44.000 m2

Groot, groter, grootst

Zoals we al gezegd hebben wordt alles wat gebouwd wordt op dit terrein groot. Het kantoorpand wordt 5 verdiepingen hoog en gaat plaats geven aan 711 bureaus, 9 directiekamers en 15 vergaderkamers. De dubbellaagse parkeergarage die daarbij komt beschikt over ongeveer 800 parkeerplaatsen en er komen 2 ingangen in, één voor werknemers en één voor bezoekers. En een hoop bezoekers zullen er zeker komen. Het theater wat er komt geeft plaats aan 824 bezoekers en voorafgaand aan het theaterbezoek kunnen zij een lekker hapje eten in het restaurant. Overdag wordt hier gegeten door de werknemers, maar ’s avonds is er plaats voor 680 bezoekers. Als je lekker zit te genieten van je eten, kijk je uit op de tennisbaan. Ja echt, een tennisbaan ligt er ook.

Duurzame en slimme gebouwen

Wat AFAS wil doen, is het creëren van een beleving voor de klant, medewerker en bezoeker. Alle technieken en gebouwen moeten toekomstproof en met elkaar geïntegreerd zijn. Alle gebouwen worden ‘’smart buildings’’, zij worden voorzien van sensoren zodat alle data meetbaar gemaakt wordt. Er is ook gedacht aan het opladen van elektrische auto’s, er worden 50 laadpalen geplaatst. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het ontwerp van het terrein, het wordt volledig gasloos gebouwd. Wij dragen hier ons steentje aan bij door onze plug & play WKO installatie genaamd MEGA ONE hier te plaatsen.

Gasloos bouwen met de MEGA ONE

Deze WKO installatie past ook wel in het rijtje groot, groter, grootst. Met een totale opstelling van maar liefst 1200 kW is deze met recht mega te noemen. In deze installatie worden 2 warmtepompen geplaatst met een vermogen van 600 kW. Voor de piekvraag wordt er een elektrische cv ketel bijgeplaatst met een vermogen van 180 kW.  De schakelvaten hebben een inhoud van 2100 liter.

Voor dit project wordt er een doublet geboord met een capaciteit van 136 m3/h.

Ook mogen wij de brandblusbronnen realiseren, deze bronnen moeten straks een capaciteit hebben van 90 m3/h. De planning is dat we omstreeks mei 2019 de bronnen gaan boren. We zullen de MEGA ONE gaan plaatsen begin september, en eind september zal hij in bedrijf genomen worden.