Zoeken
Amstel-Tower-Aanzicht-vanaf-Amstelstation-Credits-Provast.jpg

Amsteltower

Duurzaam wonen op hoogte in Amsterdam

Naast het Amsterdam-Amstel Station is in 2016 en 2017 gebouwd aan een 100 meter hoge woon- en hoteltoren. In februari 2016 werd er gestart met de bouw en de Amsteltower is in de zomer van 2017 opgeleverd. De Amsteltower bestaat uit 32 verdiepingen met een totaaloppervlak van 21.500 m2, ongeveer 7.800 m2 is bestemd voor het hotel. Dubotechniek realiseerde in opdracht van Spindler een eigen WKO-installatie ONE voor de Amsteltower.

Een dynamische leefomgeving in hartje Amsterdam

De gemeente Amsterdam wilde een levendige en dynamische locatie creëren rondom de Amsteltower waar men alles bij de hand heeft. Om dit te kunnen realiseren werd er een 200 m2 groot winkelcentrum aangrenzend aan de Amsteltower gebouwd, waar men terecht kan voor de dagelijkse boodschappen, luxeproducten en horecagelegenheden. Naast de toren is een ondergrondse parkeergarage van ruim 5.000 m2 gerealiseerd waarin plaats is voor 171 auto’s. De bereikbaarheid van de Amsteltower is optimaal, een busstation op het dak van de parkeergarage en een treinstation pal naast het gebouw. De Amsteltower bestaat uit 192 koop- en huur appartementen en 186 hotelkamers.

Duurzaam verwarmen en koelen met een WKO-installatie op maat

De WKO-installatie is een complete duurzame plug & play energievoorziening, welke door Dubotechniek in eigen beheer is ontwikkeld en wordt gerealiseerd. Om de warmte- en koeltevraag aan te kunnen van het hotel, de appartementen en de horecagelegenheden is deze WKO-installatie speciaal op maat gemaakt voor de Amsteltower. De installatie bestaat uit verschillende modules en kan hierdoor gemakkelijk worden uitgebreid om het juiste vermogen te behalen. Iedere WKO-installatie is ontwikkeld volgens BRL-richtlijnen.

Technische specificaties

Deze WKO-installatie heeft een totaal vermogen voor warmte levering van 1.500 kW en voor koelte levering van 700 kW. Het totaal opgesteld vermogen wordt gespecificeerd door diverse subcomponenten. De subcomponenten zijn: het TSA bronsysteem met een capaciteit van 48 m3/h, warmtepompen met een vermogen van 272 kW, schakelvaten met een opslag van 1.500 liter voor verwarmen en koelen, stadsverwarming welke een vermogen levert van 1.250 kW en een dry cooler met een vermogen van 320 kW.

Monitoring, beheer en onderhoud onder 1 dak

Om alle energiestromen te monitoren en de installatie op een zo hoog mogelijk rendement te laten draaien passen we energie-bemetering toe. Met ons energy dashboard zijn alle rendementen, COP en SPF van de WKO-installatie in te zien. Ook kan de opdrachtgever direct de verhouding tussen de warmte- en koude levering vanuit de bronnen zien en de besparing op de energiekosten.

Tevens verzorgt de service & onderhoud afdeling van Dubotechniek het onderhoud aan de bronnen en WKO-installatie.