Zoeken
WKO-installatie in Bankier Tilburg

WKO warmtepomp

Dubotechniek ontwerpt, realiseert, onderhoudt en exploiteert WKO warmtepompen voor verschillende opdrachtgevers en projecten door heel Nederland.

Specialist in WKO-installaties

Dubotechniek is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van warmte-koudeopslag (WKO). Met meer dan 20 jaar ervaring en een team van hoogopgeleide experts heeft Dubotechniek zicht ontwikkeld tot dé WKO-specialist. Naast installatie bieden wij ook de complete service van ontwerp, engineering tot en met het beheer en onderhoud van de installaties. Daarnaast bieden wij ook exploitatie van de systemen aan. 

Bekijk de ONE van Dubotechniek

Hoe werkt een WKO-installatie?

Een WKO wordt bijna altijd aan een warmtepomp gekoppeld. Een WKO-installatie werkt door gebruik te maken van de bodem als energiebron. In de zomer wordt het gebouw gekoeld door warmte uit het gebouw op te slaan in de bodem, via een buizensysteem dat diep in de grond ligt. Het water dat door de buizen stroomt, onttrekt warmte aan het gebouw en wordt vervolgens opgeslagen in een warme bron in de bodem.

In de winter wordt het gebouw verwarmd door het warme water uit de bronnen terug te pompen en te gebruiken voor de verwarming. Het afgekoelde water wordt vervolgens opgeslagen in koude bronnen in de bodem. Dit proces wordt continu herhaald en zorgt voor een efficiënt gebruik van energie en een comfortabele temperatuur in het gebouw.

Een WKO-installatie bestaat meestal uit een bovengronds gedeelte met warmtewisselaars, pompen en regelsystemen, en een ondergronds buizensysteem dat de warmte en koude uitwisselt met de bodem. Het is belangrijk om de bodemgesteldheid, de hoeveelheid water die wordt gebruikt en de warmte- en koelvraag van het gebouw goed te analyseren om de beste prestaties uit een WKO-installatie te halen. 

Waarom kiezen voor de WKO ONE?

  • Een WKO-installatie is een energiezuinig alternatief op gas. Dit helpt bij het reduceren van de energiekosten van je gebouw. 
  • Omdat de WKO ONE gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen, is een WKO-installatie een duurzame optie
  • Met behulp van bodemenergie is de WKO ONE in staat om altijd een comfortabele temperatuur aan te bieden.
  • De WKO-installaties van Dubotechniek zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur. 
Contact