Zoeken

WKO-installatie voor hoog- en laagbouw Vertical Amsterdam

In Amsterdam Sloterdijk realiseerde Dubotechniek, in opdracht van Heijmans Utilitaire Woningbouw, de duurzame energievoorziening voor het project Vertical. De WKO-installatie ONE zal de bewoners van dit nieuwbouwproject gaan voorzien van duurzame warmte en koude. De opdracht omvatte alles van de WKO tot en met de afleversets en zichtbare elementen zoals de thermostaat. Deze installaties werden samen met Homij vestiging Vianen gerealiseerd.

Amsterdam - Vertical 5032.jpg

BIG-ONE van ruim 700 kW

Dubotechniek implementeerde de BIG-ONE, met een vermogen van ruim 700 kW voor zowel verwarming als koeling. De WKO-installatie is aangesloten op een mono bron van 62 m3. De scope van de opdracht betrof verder 2 dry-coolers op het dak en het distributiesysteem tot en met de afleversets. De ventilatie werkt via dezelfde regeling als de verwarming, alles is centraal aangestuurd. Middels een centrale luchtbehandelingskast en VAV ventilatie op woningniveau wordt gezorgd voor comfortabele ventilatie. Alles wordt centraal aangestuurd en is volledig op elkaar afgestemd. Voor het eerst was Dubotechniek ook verantwoordelijk voor de zichtbare elementen voor de bewoners. Zo werd een eigen thermostaat ontworpen.

Amsterdam - Vertical 4045.jpg

Hoog- en laagbouw

Project Vertical is een nieuwbouw woonproject in het centrum van Amsterdam Sloterdijk. Het project bestaat uit drie onderdelen, samen goed voor 168 woningen. Woontoren Vertical N3 is goed voor 112 van de 168 woningen. Een klein stukje verder staat de kleinere toren, Vertical N1. Tussen de twee woontorens ligt een middengebied met grondgebonden woningen. Dubotechniek was samen met Homij verantwoordelijk voor de technische installaties van de WKO ONE tot en met de afleversets en zichtbare elementen.

In rap tempo wordt Sloterdijk getransformeerd tot een diverse wijk met woningen, innovatieve en creatieve bedrijven, horeca en andere voorzieningen. Vertical is een van de nieuwe projecten en één van de vele ontwikkelingen in Sloterdijk-Centrum. Naast woningen biedt het gebouw ook een shared living en commerciële ruimte. De woontorens N3 en N1 kenmerken zich van buiten door de grote hoeveelheid groen. Sloterdijk is met Vertical weer een prachtig, duurzaam woongebied rijker.