Zoeken

Oud, maar goud!

Dit is echt een project om trots op te zijn! In 1999 kregen wij de opdracht van Huijbregts Notarissen & Adviseurs voor een renovatie klus, de energie installatie (oliestook) van dit kantoorpand moest vervangen worden door een duurzame WKO installatie.

Ruim 22 jaar lang bewijst deze WKO installatie bij Huijbregts Notarissen in Den Bosch zich al. De regeltechniek, warmtepompen en bronnen presteren sinds 1999 nog steeds goed. Ook de intelligente naregelingen per kantoor ten behoeve van het plafondverwarming-/koelsysteem functioneren nog naar behoren. Onze service afdeling voert ieder jaar het onderhoud uit aan de installatie om er voor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren.

Besparing over ruim 20 jaar
Over de afgelopen 20 jaar is circa 7340 MWh aan verwarming ten behoeve voor het pand geproduceerd en een hoeveelheid van 1200 MWh aan passieve koeling geleverd. Deze energie is duurzaam geproduceerd met warmtepompen en bodemenergie. In vergelijking met een conventionele installatie (gasketel en koelmachine) is een milieutechnische besparing gerealiseerd. In deze periode is 840 ton CO2 en 201 kg NOx (stikstofoxiden) bespaard. En er is zo’n 37.000 M3 gas per jaar bespaard t.b.v. verwarmen en 21000 kWH per jaar aan koeling.

 
Een project uit de oude doos en op de ‘’oude’’ manier, maar wel een project om trots op te zijn. Dit was de eerste WKO installatie die we hebben gerealiseerd, vanuit Stichting Dubotechniek onder leiding van Ad van Rijsewijk en wijlen Sjoerd Lukas. Destijds gerealiseerd door Paans Installatiebedrijven BV en Croonwolter&dros.

Dit bewijst maar weer dat WKO installaties de toekomst zijn én langdurig mee gaan.