Zoeken

Maak kennis met Toine Hooijen; Montageleider

11 maanden geleden mochten wij Toine Hooijen verwelkomen, onze gezellige Brabander. Zo lang werkt Toine nog niet bij ons, maar één ding is al zeker: hij heeft het als Montageleider bij Dubotechniek ontzettend naar zijn zin! We lopen een dagje mee met Toine om van alles over hem te weten te komen.

Dubo_AMC_1.png

Met de paplepel ingegoten

Dat Toine zo’n studiebol is, daar zijn we nu inmiddels ook achter. Hij heeft eerst de opleiding LBO installatietechniek gedaan, daarna een cursus bedrijfsleider installatietechniek, koelmonteur en STEK. Alsof dat nog niet genoeg was heeft hij ook nog een aantal lasdiploma’s en andere cursussen gevolgd. Aan kennis geen gebrek!

‘’ Ik wist eigenlijk al van kinds af aan wat ik later wilde gaan doen. Mijn vader zat in het vak, hier was ik meteen door gefascineerd en wist dat ik dit ook wilde. De techniek en liefde voor de installatiewereld is mij met de paplepel ingegoten. Mijn studiekeuze was dus niet moeilijk , ik ben er zo ingerold.”

‘’ Dit ben ik! ’’

Toen Toine het profiel van de vacature zag dacht hij meteen: ‘’Dit ben ik!’’. Na 2 gesprekken was het eigenlijk zo beklonken. Toine heeft het enorm naar zijn zin bij ons: hij vindt het werk leuk, heeft top collega’s en iedere dag is anders. Wat wil je nog meer?

Deze dag begon op kantoor, rustig opstarten met een kopje koffie, mail bijwerken en de planning voor vandaag doornemen. Rond een uur of 10.00u gaan we de auto in naar de bouwplaats om onder andere diverse zaken te regelen en de onderaannemers aan te sturen. Toine houdt zich voornamelijk bezig met het overzicht houden op de bouw, het aansturen van de mensen, zorgen dat de juiste materialen op tijd op de bouw zijn, contacten onderhouden met de uitvoerder van de bouw en nagaan of alles naar wens loopt en of er nog wat nodig is.

‘’ Het contact met zowel de projectleider en werkvoorbereider als met de onderaannemers op de bouw vind ik erg prettig. Communicatie is heel belangrijk, alles moet namelijk volgens een strakke planning verlopen. Alles en iedereen moet op elkaar afgestemd zijn en we moeten er voor zorgen dat er veilig gewerkt wordt. Veilig werken is 1 van onze speerpunten en hier zet ik me voor in. ‘’

Uitdagingen en doelen

Toine gaat geen uitdaging uit de weg en heeft een duidelijk doel voor ogen. Het doel voor ieder project is om het project zo positief mogelijk af te sluiten op alle vlakken. Een tevreden opdrachtgever is altijd het einddoel. Ook is het erg belangrijk dat er voor- en tijdens de realisatie en prettige samenwerking heerst tussen alle partners.  Aan Toine de taak om vroeg in het traject in te stappen en te zorgen dat er duidelijke afspraken worden gemaakt met het projectteam. Hoe beter de voorbereiding is, hoe makkelijker het op de bouwplaats gaat.

‘’ De komende jaren blijf ik me voor de volle 100% inzetten voor Dubotechniek. Iedereen binnen het bedrijf, maar ook de onderaannemers, zijn erg behulpzaam. Iedereen staat voor je klaar en wil je helpen waar mogelijk is. De sfeer op kantoor en op de bouwplaats is super. De Brabantse gezelligheid (ook al zitten we net niet in Brabant) is hier goed te merken, dat vind ik belangrijk. Je moet tijd kunnen maken voor elkaar en een goede sfeer is heel belangrijk in een bedrijf. Dit, in combinatie met de vrijheid die ik krijg, maakt deze functie tot mijn ideale baan!’’