Zoeken

Koude-warmteopslag

Dubotechniek ontwerpt, realiseert en exploiteert koude-warmteopslagsystemen voor diverse opdrachtgevers binnen heel Nederland.

Koude-warmteopslag.jpg

Dubotechniek is dé specialist in warmte-koudeopslag

Met ruim 20 jaar ervaring en een team van hoogopgeleide specialisten mogen wij ons dé specialist in warmte-koudeopslag noemen. Bij Dubotechniek zijn wij gespecialiseerd in duurzame energieoplossingen. Naast het leveren van de allerbeste kwaliteit, nemen wij onze opdrachtgevers mee in het geheel proces. Zo bieden wij een complete service van ontwerp, engineering, installatie tot en met het beheer en onderhoud aan. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor energie exploitatie

koudewarmteopslag.jpg

Wat is koude-warmteopslag?

Een koude-warmteopslag wordt ook wel een warmte-koudeopslag (WKO) genoemd. Dit is een duurzaam concept waarbij energie wordt opgeslagen in een koude en warme bron. Deze bronnen bevinden zich in de bodem. Door middel van een gesloten buizensysteem wordt er grondwater opgepompt. Dit wordt vervolgens door middel van warmtepompen gebruikt voor het verwarmen en verkoelen van het gebouw. Hierna wordt het opgepompte grondwater weer teruggebracht naar de bodem, waardoor het een ciruclair en en duurzaam proces is. 

Bij Dubotechniek zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhoude van warmte-koudeopslagsystemen. Met meer dan 20 jaar ervaring hebben wij een uitgebreide expertise in huis. Zo kunnen wij onze klanten altijd voorzien van de beste oplossing voor de specifieke situatie. 

Een koude-warmteopslag van Dubotechniek is niet alelen duurzaam en energiezuinig, maar ook betrouwbaar. Wij zorgen voor een optimale afstemming van de installatie. Zo zorgen wij ervoor dat de WKO-installatie altijd optimaal functioneert. 

Waarom een koude-warmteopslag?

  • Een koude-warmteopslag is een energiezuinig alternatief op gas. Zo draagt het bij aan het reduceren van de energiekosten van je gebouw. 
  • Gezien de WKO ONE gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen, is een WKO-installatie een duurzame optie.
  • Zowel verwarming als verkoeling gebeurd via één systeem. 
  • Bodemenergie zorgt voor bovengrondse ruimtebesparing.

 

 

Meer weten?

Benieuwd geworden naar wat Dubotechniek voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Ons team van experts helpen je graag verder. 

Neem contact op