Zoeken

Ik heb een lekkage

Heeft u een forse lekkage dan dient u ten eerste de watertoevoer te sluiten. Dit doet u door de hendel welke voor de watermeter in de meterkast zit dicht te draaien en draai de hoofdkraan dicht zodat er geen water meer kan lekken. Bel daarna het storingsnummer dat bij u bekend is.

Lekkage bij watermeter.

Bij een lekkage bij de water meter is het duidelijk om te vermelden waar de lekkage zich bevind. Een deel is voor het nutsbedrijf waar wij als installateur niet aan mogen werken.

Lekkende watermeter of condensvorming?

Bij het opnemen van de watermeterstand ziet u soms kleine druppeltjes op uw watermeter. In de meeste gevallen gaat het hier niet om een lek maar om condensvorming.

Condens ontstaat bij een verschil tussen kou en warmte. Het water dat door de meter stroomt is altijd vrij koud. De temperatuur rondom de meter is vaak hoger, waardoor waterdamp uit de warme lucht als waterdruppeltjes (condens) neerslaat op de waterleiding en watermeter. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de zomer bij warm en vochtig weer en zeker in combinatie met een slecht geventileerde ruimte.

Het verschil tussen een lekkage en condensvorming is te controleren door de watermeter en leidingen met een doek droog te wrijven. Bij een lek gaat de meter gelijk opnieuw druppelen. Bij condens duurt het een tijdje voor er weer druppeltjes ontstaan.

Hoofdkraan