Zoeken
Veelgestelde vragen

Energienota

Uitleg over het verbruik van de waterpomp en zonnepanelen

Veelgestelde vragen over energienota

Hoeveel energie verbruikt mijn warmtepomp?

Het verbruik van de warmtepomp hangt af van een aantal factoren. Hoe vaak doucht u? Hoe warm zet u de thermostaat? En zo zijn er nog veel meer vragen die beantwoord moeten worden. Ga ervan uit dat als u bewust met energie omgaat, uw warmtepomp ongeveer 2.500 kWh aan elektrische energie per jaar verbruikt.

De opwekking van mijn zonnepanelen komt niet overeen met de teruglevering.

De stroom die de zonnepanelen opwekken, wordt eerst in de woning gebruikt door de apparaten welke op dat moment stroom nodig hebben. De hoeveelheid opgewekte energie die overblijft, zal worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet. De teruglevering is gelijk aan de opwekking van de zonnepanelen minus het actuele verbruik in uw woning. De hoeveelheid energie die uw zonnepanelen hebben opgewekt, kunt u alleen aflezen op het scherm van uw omvormer. De thermostaat in de woonkamer laat alleen de opgewekte energie van uw warmtepomp zien en dus niet die van uw zonnepanelen.

Volgens mijn energieleverancier verbruik ik teveel elektrische energie.

Energieleveranciers berichten hun klanten vaak over een hoog energieverbruik. Waar zij geen rekening mee houden is dat uw woning voorzien is van een warmtepomp en dat u geen gasaansluiting heeft. Daarom kan uw elektrische verbruik een stuk hoger kan liggen dan bij een woning die wel een gasgestookte Cv-ketel heeft. Let hierbij op dat uw vloerverwarming alleen in de wintermaanden actief is en dat in die maanden uw elektrisch verbruik een stuk hoger is dan in zomermaanden. Daartegenover staat dat uw zonnepanelen in de zomer zoveel energie opwekken dat het hoge verbruik in wintermaanden wordt gecompenseerd.

Mijn vraag staat er niet bij ...

Als uw vraag niet beantwoord wordt via de “veelgestelde vragen” kunt u uw vraag stellen via het contactformulier.

Contact Terug naar alle vragen