icon-arrow-right
HomeWerken bij DubotechniekOntmoet onze mensen Marloes de Lang; Secretaresse

Marloes de Lang; Secretaresse

Geef het tweede (blije) duizendpootje van Dubotechniek maar een naam. Marloes is niet alleen het visitekaartje van Dubotechniek maar vervuld meerdere functies tegelijk! Zo ondersteunt ze Mariska bij haar Marketing & Communicatie werkzaamheden, de afdeling Service voor het inplannen van afspraken en licht administratief werk daarvan, de directieleden voor het inplannen van afspraken, agendabeheer, meehelpen met het organiseren van bijeenkomsten/activiteiten en ga zo maar door…. En waar haalt ze de kracht en energie vandaan? Nou Marloes haalt haar enthousiasme uit samenwerkingen en betrokkenheid binnen het bedrijf. ''Waarom moeilijk doen, als het samen kan''?

De grootste uitdaging voor haar is dagelijks het blijven omschakelen. ''In mijn functie moet je snel kunnen schakelen en meerdere ballen tegelijk hoog houden''. Maar dat maakt het volgens Marloes ook erg leuk, want er is geen één dag hetzelfde.

 

Uit de comfortzone, van retail naar techniek
Marloes heeft de opleiding directiesecretaresse / management assistente afgerond en is toen meteen aan de slag gegaan als secretaresse. Voordat zij bij Dubotechniek terecht kwam had zij inmiddels 5 jaar werkervaring en vond ze het wel tijd worden om eens elders haar werkzaamheden te verrichten. Ze wilde zichzelf uitdagen en niet voor een voor de hand liggende branche kiezen. '' Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt?''


Marloes heeft veel affiniteit met Retail maar zou zij ook energie krijgen in de techniek branche? Dat kon ze maar op één manier ondervinden, door het gewoon te doen! Ze zag de vacature, verdiepte zich in Dubotechniek en ze werd meteen enthousiast en nieuwsgierig! Iets in haar twijfelde wel; ''Ik moet je eerlijk bekennen dat ik wel even getwijfeld heb, want ik was totaal niet technisch onderlegd en had überhaupt nog nooit te maken gehad met techniek of duurzaamheid. Maar ergens wekte het mijn interesse en dat was voor mij doorslaggevend om mijn loopbaan hier verder voort te zetten. Je leert hier namelijk elke dag bij, wij gaan altijd door en kunnen ook niet stil staan. Dat kan niet in onze branche, we moeten constant vooruitlopen en dan alweer nadenken over de volgende duurzame stap. Hoe tof is dat?! Dat is zeker niet overal zo''.

 

Bezig bijtje 

Wat ook leuk is om te weten, is dat zij samen met Mariska de kar van de Personeelsvereniging trekt. Samen bedenken ze de leukste activiteiten en zorgen er dan ook altijd voor dat het een feestje wordt! Ook in deze huidige situatie doen zij er samen alles aan om wat leuks te organiseren voor het personeel.

 

Tot op de dag van vandaag staat ze nog steeds achter haar keuze. Inmiddels werkt Marloes alweer 5 jaar voor Dubotechniek en staat ze haar mannetje in deze mannenwereld!

+