icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Vlakbij het warme hart van Hoorn wordt het project Toren gerealiseerd. Deze 55 meter hoge toren met 209 koop- en huur appartementen is een ware blikvanger. Binnen enkele minuten rij je vanaf de drukke A7 naar dit riante complex waar je kunt wonen in comfort, luxe en een unieke beleving ervaart nabij het IJsselmeer.

Opdrachtgever
Eteck
Opgeleverd
2019

Maak kennis met de “nieuwe” Toren in Hoorn; een historische plaats aan het water vlakbij de snelweg en de natuur. Een duurzaam project met hedendaagse technieken, luxe en een comfortabele uitstraling die letterlijk naar boven komt én waarin je je meteen thuis voelt! Leef op hoogte; in stilte, met licht en veel ruimte. De Toren is een innovatieve ontwikkeling waarbij je naast een veilig thuis, kunt genieten van gezelligheid en saamhorigheid onder 1 dak. Parkeer in de kelder en loop zo door naar de centrale Lobby waar je bij kunt komen na een lange dag met een lekkere kop koffie of een aperitief. Wil je naar buiten? Dan ben je binnen enkele minuten bij het Centraal Station en binnen 30 minuten ben je in onze hoofdstad.

Technische gegevens
In opdracht van Eteck hebben wij onze plug & play WKO installatie ONE geplaatst inclusief afleversets welke door Dubotechniek zelf ontwikkeld zijn. In de Penthouses zijn zelfs 2 afleversets gemonteerd. Een voorraad buffervat van 2000 liter wordt gebruikt voor het warmtapwater. Deze staat samen met o.a. de warmtepompmodule met een vermogen van 230 kW, een schakelvatenmodule en een regeneratiemodule (ten behoeve van droge koeler) in de parkeerkelder van het gebouw.

Op het dak van de laagbouw (5e verdieping) is een droge koeler geplaatst met een vermogen van 200 kW. Deze wordt ingezet om de balans in de koude en warme bron te behouden. Vanaf deze droge koeler lopen er twee leidingen naar de technische ruimte die aangesloten worden op de WKO installatie.

Comfort distributie set
De afleverset genaamd Comfort Distributie Set is een eigen prefab ontwikkeling van Dubotechniek. Deze set is uitgerust met een circulatiepomp, warmtewisselaar en energiemeter. De binnen installatie geeft aan of we warmte of koelte gaan leveren. In ons beheercentrum kunnen wij de installatie 24/7 monitoren en optimaliseren.