icon-arrow-right
HomeProjecten Tennisvereniging de Molenwiek

Tennisvereniging de Molenwiek

Brakel

Tennisvereniging De Molenwiek te Brakel gaat voor duurzaam! Voor de vernieuwing van het dak van de kantine is besloten het dak te voorzien van zonnepanelen. Op woensdag 10 juni 2015 zijn er door de Solar afdeling van Dubotechniek 78 zonnepanelen geplaatst met een totaal vermogen van 20.280 Wp. Met de 78 panelen die het hele zadeldak van de kantine bedekken, kunnen ze ongeveer 70% van het stroomgebruik zelf opwekken.

De Molenwiek is een vereniging waar sport, recreatie en ontspanning hoog in het vaandel staan. De vereniging is in 1977 opgericht en telt op dit moment ongeveer 230 leden, hiermee behoren zij tot 1 van de grootste verenigingen in de omgeving. De naam De Molenwiek is gebaseerd op de locatie waar de tennisbaan in eerste instantie aangelegd zou worden, nabij de molen aan de Meidijk in Zuilichem. Tevens verwijst het logo van de tennisvereniging naar de voormalige gemeente Brakel. De vier molenwieken verbeelden de dorpen Aalst, Brakel, Poederoijen en Zuilichem.

 

Dubotechniek is ook sponsor van Tennisvereniging De Molenwiek, in de vorm van een reclamedoek langs een van de tennisbanen.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Tennisvereniging de Molenwiek
 • Bouwjaar
  2015
 • Totaal vermogen
  20.280 Wp
 • Projectcategorieën
  Renovatie
  Zonnepanelen
+