icon-arrow-right
HomeProjecten OurDomain Amsterdam South

OurDomain Amsterdam South

Holendrecht

De bouw van het campusgebied OurDomain in Amstel III (Holendrecht) gaat als een trein. In de schaduw van het AMC wordt één van de grootste studentencomplexen van Nederland gebouwd. De campus OurDomain bestaat straks uit 3 verschillende gebouwen met in totaal zo’n 1560 woningen. Wij zijn erg blij en trots dat wij in opdracht van Bouwcombinatie Holendrecht, bestaande uit Wessels Rijssen en Wessels Zeist, de woningen mogen voorzien van de centrale verwarming. OurDomain Amsterdam South is in opdracht van Greystar ontwikkeld door Blauwhoed.

Donderdag 10 oktober 2019 was een feestelijke dag. Op deze dag is het hoogste én het laagste punt bereik van het project. Het hoogste punt (20 verdiepingen) is bereikt door de bouw van de woontoren en het laagste punt door het leggen van de vloer van de parkeergarage. In dit enorme project worden 850 studentenwoningen in de sociale huur, 600 middensegment huurwoningen speciaal voor starters en 100 woningen in de sociale huur voor jonge statushouders gerealiseerd. Ook wordt er tussen de gebouwen een groen binnenterrein gerealiseerd waar iedereen uit de buurt mag komen. Ook komen er diverse commerciële voorzieningen zoals een horecagelegenheid, een kleine supermarkt en een fitnesschool.

 

Verwarming 

De verwarming van de woonunits en commerciële ruimtes wordt verzorgd door Dubotechniek. Via de aftakkingen van de stadsverwarming wordt de warmte getransporteerd naar de woonunits en commerciële ruimtes. In iedere woning wordt een geprefabriceerde afgifteset geplaatst. Door deze sets te standaardiseren en te prefabriceren worden de faalkosten verminderd en wordt een hoop tijd bespaard. Ook wordt er een luchtbehandelingssysteem geïnstalleerd waarvan de opwekking gepositioneerd is op het dak.

 

Logistieke uitdaging

Er ligt een grote logistieke uitdaging binnen dit project, omdat het gebouw zo hoog wordt betekent dat dat vrijwel elk bedrijf dat hier iets moet doen gebruik moet maken van de torenkraan. Tijdens de bouwfase werden er tegelijkertijd nieuwe verdiepingen toegevoegd én werd er gestart met de aanleg van de verwarming en alle andere voorzieningen. Je hebt dan te maken met veel verschillende partijen en daarvoor is een zorgvuldige planning en flexibiliteit van groot belang.

 

Op de foto's is de vooruitgang van de bouw te zien. Momenteel zijn wij bezig met Blok B en C, vanuit de kraan zijn een aantal van deze mooie plaatjes geschoten.

Contactpersoon

Joran Merkx Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Bouwcombinatie Holendrecht (Wessels Rijssen & Wessels Zeist)
  • Bouwjaar
    2018 t/m 2020
  • Projectcategorieën
    Woningbouw
+