icon-arrow-right
HomeProjecten Nieuw Kijkduin Bad

Nieuw Kijkduin Bad

Kijkduin

De slogan van dit nieuwbouwproject is ‘’365 dagen per jaar een vakantiegevoel!’’, en dat gaat wel lukken als je de plannen hoort voor dit project. Stel je eens voor dat je wakker wordt, je de gordijnen open doet en je uitkijkt op de Noordzee. Dat is toch echt een droom, maar die droom wordt werkelijkheid.

De Haagse badplaats Kijkduin zal er in de toekomst heel anders uit gaan zien. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van 112 luxe appartementen en ongeveer 4800m2 aan winkels en horecagelegenheden. Wij zijn erg trots dat wij in opdracht van Eteck Energie Techniek B.V. onze WKO installatie ONE mogen plaatsen.

 

De appartementen worden bovenop Retail winkels en horecagelegenheden gebouwd. Tevens zal er een heuse foodmarket gerealiseerd worden. Door de bouw van de appartementen ontstaat er een nieuwe witte luxe skyline in Kijkduin. Pal achter de appartementen vind je het duinlandschap waar je lekker kunt gaan wandelen, joggen of lekker ontspannen.

 

Ook kun je 3 penthouses met een oppervlakte van elk ongeveer 300m2 in de appartementencomplexen vinden. De koopappartementen zijn erg ruim met een oppervlakte variërend tussen de 100 en 170m2. Bijna alle appartementen kijken uit op zee en beschikken over een balkon. Bewoners van de appartementen beschikken tevens over een eigen parkeerplaats en er is een afgesloten fietsenstalling. Er worden ook 38 vrije sector huurappartementen gerealiseerd die variëren in grootte van 57m2 tot 130m2.

 

Technische gegevens

Voor het realiseren van de duurzame installatie wordt er een open bronsysteem als warmte- en koude bron geboord voor de warmtepompen. Er wordt een doublet bron geboord met een capaciteit van zowel de warme- als koude bron van 100m3/h.

 

In de technische ruimte op de begane grond wordt onze WKO-installatie ONE geplaatst. Deze all electric installatie bestaat uit een warmtepomp module met een vermogen van 230kW, 2 schakelvaten met een inhoud van 1300 liter, een regeneratie module ten behoeve van de droge koeler, een secundaire bronmodule met omschakelinrichting en drukstapontgasser, een primaire bronmodule met warmtewisselaar en een verdeler module met afgaande groepen ten behoeve van de woningen en de commerciële ruimtes.

 

Op het dak van Blok C wordt een droge koeler geplaatst met een vermogen van 400kW in zeewaterbestendige uitvoering.

 

Warmte- en koude transport appartementen

Vanuit de technische ruimte wordt er een 2-pijps bronleidingsysteem aangelegd naar de appartementen. Het centraal bronleidingsysteem loopt naar elke woning. Elke woning heeft zijn eigen warmtepomp welke zorgt voor de verwarming / koeling en tapwater van het appartement.

Contactpersoon

Arie Verdouw Projectleider ONE Neem contact op

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Uitdagingen in het project Nieuw-Kijkduin, Davy pakt ze met beide handen aan!

De huidige boulevard in Kijkduin was wel toe aan wat vernieuwing. De nieuwe appartementencomplexen en commerciële ruimtes...

+