icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Zandvoort

Louis Davidscarré

In het hart van Zandvoort ligt het Louis Davidscarré, het vormt de basis van de herinrichting van het stadscentrum. Op vrijdag 20 mei 2016 is de duurzame plug & play WKO installatie (ONE) in één dag geplaatst op locatie. Deze centrale WKO zorgt voor de verwarming en koeling van de 37 appartementen die in de 2e fase van het project zijn gerealiseerd. De appartementen zijn in het najaar van 2016 opgeleverd.

Opdrachtgever
BijZON
Opgeleverd
2016
Omvang project
48.993 m2

De huiskamer van Zandvoort
Het totale project bestaat onder andere uit 216 woningen, een brede school en een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor 566 auto’s. Daarnaast is er ruimte voor een openbare bibliotheek, een sportzaal, kinderdagverblijf, een AHOED (Apotheker en Huisartsen onder één dak) en een multifunctionele ruimte. Ondanks de omvang van het project slaagt het Louis Davidscarré er toch in om kleinschalig en vriendelijk over te komen wat past bij het lokale en dorpse karakter van Zandvoort. Het Louis Davidscarré is een plek waar bewoners zich thuis voelen, ‘de huiskamer van Zandvoort’ wordt het ook wel genoemd.

Technische omschrijving
De appartementen worden gekoeld met de WKO installatie ONE in combinatie met een open bronsysteem met een capaciteit van 25m³/h. De ONE bestaat uit een warmtepomp-/schakelvatmodule met een vermogen van 56 kW, een boilervatmodule van 500 liter, een bronmodule en een verdeler/verzamelaarmodule.

Voor het opwekken en leveren van warmtapwater zijn er zonnecollectoren op het dak geplaatst met 2 zonneboilers met een capaciteit van 500 liter per stuk. Dit zijn vacuümbuizen met een oppervlakte van 38 m². Voor dit systeem is er een geïsoleerd leiding tracé gelegd naar de technische ruimte in de kelder. Ten behoeve van het warmtapwater is er een CV-ketel module geplaatst van 200kW.

Moderne regeltechniek 
De moderne regeltechniek is geleverd door én in nauwe samenwerking ontwikkeld met onze partner Beveco Gebouwautomatisering. De software is gebaseerd op producten van EasyIO, Tridium en Trend. Het gehele concept is gebaseerd op het Niagara software framework, één van de snelst groeiende besturingssystemen van het “Internet of Things” (IoT). Met dit systeem kun je waar je ook bent en op welke tijd dan ook verbinding maken met de installatie en deze op afstand besturen. In het beheercentrum bij Dubotechniek wordt het project 24/7 beheert en gemonitord.