icon-arrow-right
HomeProjecten Kantoorpand UWV

Kantoorpand UWV

Tilburg

Dinsdag 23 september 2014 heeft Dubotechniek in opdracht van Fraterstraat B.V. de duurzame energie installatie ONE (Own New Energy) in één dag gerealiseerd in het kantoorpand van UWV te Tilburg. In 2013 is de bouw gestart op het voormalige terrein van Uitgeverij Zwijsen in de Spoorzone te Tilburg en op 1 oktober 2014 is het kantoorpand opgeleverd.

Modern kantoorpand
Het moderne kantoorgebouw heeft aan de straatkant drie verdiepingen zodat het aansluit op de hoogte van de huizen aan de Gasthuisring. Het grote middendeel (atrium) heeft een open karakter, het zonlicht reikt door het dak tot aan de begane grond. Daar komen de publieke functies. Het kantoorgebouw bestaat uit zes verdiepingen en heeft een omvang van ongeveer 7.500 m2. Onder het gebouw ligt een half verdiepte parkeergarage die plaats biedt aan 62 parkeerplaatsen. Daarnaast zijn er 38 parkeerplaatsen achter het gebouw aangelegd, ook iets verdiept.

 

Duurzame installaties
Dubotechniek heeft in dit project de duurzame installatie gerealiseerd. Het kantoorgebouw is voorzien van de duurzame plug & play energie installatie genaamd ONE (Own New Energy). Dit is een duurzame energie-installatie (all electric) en kent een gestandaardiseerde opbouw, maar met de mogelijkheid deze qua grootte, vorm (bijvoorbeeld U of lineair) en functionaliteit aan te passen. De duurzame ONE bij het kantoorpand Zwijsen is voorzien van 5 modules met 1 warmtepomp module met een vermogen van 230kW, 1 bronmodule, 1 buffervat module en 1 verdeler/verzamelaar module en 1 HR ketel module met een vermogen van 200kW.

Tevens heeft Dubotechniek de ventilatiesystemen gerealiseerd voor de parkeergarage en het kantoorgebouw en de loodgieterswerkzaamheden verricht.

De afgifte en ventilatie is voorzien van inductie units welke in de plafonds zijn geïntegreerd. Op het dak staat een luchtbehandelingskast met warmtewiel met een capaciteit van 34.000m³/h. Het warmtewiel heeft een rendement van 70% bij -10 graden Celsius buiten.

 

Technische gegevens ONE UWV
Ten behoeve van het leveren van koude- en warmte is een open bronsysteem gerealiseerd met een capaciteit van 25m³/h. De bivalente verwarmingsinstallatie heeft een totaal verwarmend vermogen van 406kW, bestaande uit 196kW warmtepompvermogen en 210kW via cv ketels. Het totaal koelvermogen is 389kW, bestaande uit 156kW actief koelvermogen en 233kW passief koelvermogen vanuit de bronnen.

Het comfortsysteem voor het kantoor bestaat uit een laag temperatuursysteem. De installaties zorgen voor de verwarming en koeling van het kantoor middels een 4-pijps leidingsysteem vanuit de technische ruimte.

Feiten & cijfers

+