icon-arrow-right
HomeProjecten Kantoorpand Faxx

Kantoorpand Faxx

Tilburg

Het jaar 2015 begon met het opleveren van de duurzame plug & play energie installatie ONE (Own New Energy) te midden van het Veemarktkwartier in het Faxx gebouw te Tilburg. Op 21 januari 2015 is de ONE in één dag geplaatst en in bedrijf gesteld op locatie door Dubotechniek. Het kantoorpand is op 1 maart 2015 opgeleverd.

Duurzaam kantoorpand met BREEAM Excellent
Het duurzame gebouw is geheel ontwikkeld volgens de richtlijnen van BREEAM Excellent en biedt ca. 3000 m2 aan creatieve ruimte en zo’n 150 werkplekken. Het gebouw is één van de meest duurzame kantoorgebouwen van het zuiden van Nederland. De warmte en energie worden opgewekt via de bodem en het gehele pand is voorzien van LED verlichting.

 

Dankzij de hoge BREEAM standaard is het werkklimaat uitstekend, er is een grote hoeveelheid daglicht, de luchtverversing is uitstekend en er wordt gebruik gemaakt van klimaatbeheersing. BREEAM is een internationaal erkend certificaat voor de duurzaamheid van gebouwen. Een paar duurzame kenmerken van dit gebouw zijn:

·         Gebruik van hoogfrequente verlichting en LED verlichting met lichtsensoren;
·         Het regenwater wordt opgevangen in een afwateringskrat en naar het grondwater teruggeleid in plaats van in het riool;
·         Actief gezuiverde lucht en klimaatbeheersing die optimaal is ingeregeld;
·         Er is alleen met groene stroom gewerkt tijdens de bouw.

 

Transparantie
Het pand is uiterst transparant doordat het grotendeels uit glas bestaat. Het doel hier van is onder andere echt ‘’samenwerken’’ en niet ‘’samen werken’’. Door de grote transparantie en openheid wordt samenwerken laagdrempelig, je loopt makkelijker en sneller naar elkaar toe. De verschillende bedrijven die gevestigd zijn in het Faxx gebouw kunnen van elkaars kennis en kunde profiteren en samen een bijdrage leveren aan het eco systeem.   

 

Own New Energy
Dubotechniek heeft in opdracht van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling de duurzame plug & play energie installatie ONE (Own New Energy) gerealiseerd. Door de gestandaardiseerde en modulaire opbouw is de ONE ook in het Faxx gebouw in één dag geplaatst. De ONE in dit gebouw bestaat uit 5 modules met 2 warmtepomp modules van 60kW, 1 bronmodule, 1 buffervat module en 1 verdeler/verzamelaar module.

 

Het afgifte- en ventilatiesysteem is voorzien van inductie units die in de plafonds zijn geïntegreerd. De luchtbehandelingskast is op het dak van het Faxx gebouw te vinden, deze beschikt over een warmtewiel met een capaciteit van 14.000m3/h. 

 

Technische gegevens ONE Faxx gebouw 
Het bronsysteem heeft een capaciteit van 20m³/h. De monovalente verwarmingsinstallatie heeft een totaal verwarmend vermogen van 120kW, bestaande uit 120kW warmtepompvermogen. Het totaal koelvermogen is 260kW, bestaande uit 96kW actief koelvermogen en 164kW passief vanuit de bronnen.

Feiten & cijfers

+