icon-arrow-right
HomeProjecten Hushoven

Hushoven

Weert

Aan de rand van Weert, tussen Laar en de buurtschap Hushoven, ligt Woonzorgcentrum Hushoven. Dit woonzorgcentrum beschikt over 81 huurappartementen, 3 groepswoningen en een ontmoetingscentrum en het bruto vloeroppervlak is circa 9.300 m². Daarnaast beschikt het complex over twee knusse binnentuinen en over een mooi aangelegde, gezellige, algemene tuin. Eind 2013 hebben de bewoners hun intrek genomen in dit complex.

Op het eerste gezicht lijken het hele normale appartementen. Maar toch is ieder appartement ingericht met een achterliggende gedachte. Denk bijvoorbeeld aan de sterke behoefte aan zorg van bewoners. Een paar voorbeelden hiervan van zijn;

  • Elk appartement is voorzien / ingericht voor een scootmobiel;
  • Diverse deuren open en sluiten automatisch;
  • De badkamer is volledig, comfortabel, voorzien. Zodat een verzorger de bewoner gemakkelijk kan helpen.

 

En zo zijn er nog meer voorbeelden die het wonen in Hushoven gemakkelijker en comfortabeler maken. Deze kleinschalige vorm van wonen biedt de bewoners een veilige, herkenbare woonomgeving waarin zij zich ‘thuis’ voelen.

Samenwerking met VMBO leerlingen
Wat het complex tevens uniek maakt is de samenwerking met VMBO school Het Kwadrant te Weert. Deze school huurt 2 appartementen in het complex en hier wordt les gegeven aan de leerlingen die de opleiding ‘zorg en welzijn’ en ‘techniek en economie’ volgen.

 

Realisatie Woonzorgcentrum Hushoven
Dubotechniek heeft voor dit complex een collectieve WKO installatie genaamd ONE met een drie-pijpssysteem gerealiseerd. De bewoners kunnen hierdoor onafhankelijk van elkaar het appartement verwarmen of koelen. De voordelen hiervan zijn lagere energielasten, minder Co2 uitstoot en een beter binnenklimaat.
Veel (oudere) bewoners zullen meer behoefte hebben aan warmte dan koeling. Hierdoor wordt veel warmte uit de bodembron onttrokken. Door gebruik te maken van een energiedak van 150m2 wordt de door zonne-energie opgewekte warmte opgeslagen in de bron. Deze bron wordt hiermee weer opgeladen voor de komende winter en blijft hiermee in balans. Het bronsysteem heeft een capaciteit van 18m3/h. De bivalente verwarmingsinstallatie heeft een totaal verwarmend vermogen van 227kW, bestaande uit 120 kW warmtepompvermogen en 200 kW via cv ketels. Het totaal koelvermogen is 180 kW en 180 kW passief koelvermogen vanuit de bronnen.

 

Monitoring, beheer en exploitatiediensten
Dubotechniek verzorgt het beheer en monitoring van het complex. Tevens wordt het onderhoud in de technische ruimte en aan de vloerverwarming in de appartementen verzorgd. De energie exploitatie afdeling verzorgd voor Wonen Limburg een aantal exploitatiediensten. De meterstanden worden in het beheercentrum uitgelezen en de jaarafrekeningen worden opgemaakt door Dubotechniek.

Feiten & cijfers

+