icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Breda

Hoofdkantoor Scania

Bij het hoofdkantoor van Scania Benelux heeft Dubotechniek in opdracht van BVR Groep de allereerste Own New Energy (ONE) in één dag geïnstalleerd. De ONE is een innovatie van Dubotechniek, onderdeel van VolkerWessels. Het gaat om een kant en klare duurzame energie-installatie die direct in een pand wordt aangesloten. Dit systeem, dat uniek is in Nederland, zorgt voor een eenvoudige en snelle installatie en voorkomt faalkosten.

Opdrachtgevers
BVR Groep
Opgeleverd
2012
Omvang project
4.000 m2

Kant-en-klaar

Traditionele energie-installaties worden op de plaats van bestemming aangesloten en gebouwd. Dit leidt vaak tot faalkosten. Met de ONE worden deze faalkosten gereduceerd, de ONE wordt prefab kant-en-klaar afgeleverd. In de werkplaats van Dubotechniek Bedrijven is het systeem volledig gemaakt en uitvoerig getest. Door de modulaire opbouw kan de installatie binnen één dag worden aangesloten. Dit scheelt aanzienlijk in tijd en dus ook in kosten. Met de ONE worden ongekende rendementen behaald. De bij Scania geïnstalleerde ONE kan wordt bij ons op afstand worden bewaakt en aangestuurd in het beheercentrum.

Hoofdkantoor Scania Benelux

Vrachtwagen- en busfabrikant Scania verplaatst het hoofdkantoor Benelux van het Euretco-kantorencomplex naar het Spinveld op het BN DeStem-terrein. Het nieuwe 4000 vierkante meter grote bedrijfsgebouw biedt onderdak aan diverse bedrijfsonderdelen. Het kantoor wordt voorzien van duurzame energiesystemen. Zo staat de ONE garant voor de verwarming en koeling van het pand. Daarnaast wordt de duurzaamheidgraad nog eens extra onderstreept door het ’BREEAM’ label “very good” waarmee het gebouw wordt opgeleverd. Het nieuwe kantoor sluit naadloos aan bij de duurzaamheidstrategie van Scania. De oplevering van het kantoorpand heeft plaatsgevonden op 23 november 2012.

Technische gegevens ONE Scania

Het bronsysteem heeft een capaciteit van 27m³/h. De monovalente verwarmingsinstallatie heeft een totaal verwarmend vermogen van 225kW, bestaande uit 225kW warmtepompvermogen. Het totale koelvermogen is 252kW, en 252kW passief koelvermogen vanuit de bronnen.