icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

100% gasvrij en 100% elektrisch bouwen, dat is waar wij mee hebben geholpen in het project Hof van Pampus in Hoofddorp. In opdracht van bijZON hebben wij de duurzame installatie ONE mogen realiseren in dit gasloze project.

Opdrachtgever
bijZON
Opgeleverd
2018
Omvang project
6.000 m2

In Hoofddorp wordt er hard gewerkt aan de realisatie van 74 ruime huurappartementen. De bewoners zullen een appartementencomplex betrekken wat van alle gemakken voorzien is. Ze krijgen een privé parkeerplaats in de parkeergarage en zij wonen in een appartement wat verwarmd en gekoeld wordt met duurzame energie. Deze appartementen zijn volledig gasloos! Dit systeem levert vele voordelen op voor de bewoners. Niet alleen is het binnenklimaat van de woning erg gezond maar krijgt men ook koeling zonder extra elektriciteitskosten. Bewoners leveren een bijdrage aan het milieu en hoeven geen herinvestering te doen gedurende 30 jaar. Wie wil dat nu niet?

Energie uit funderingspalen

De skids zijn in de ochtend van 22 oktober met de vrachtwagen getransporteerd naar Hoofddorp. Vervolgens is de installatie diezelfde dag geplaatst in de technische ruimte. De ONE voldoet aan alle EPC eisen en is toekomstbestendig, wat een voordeel is voor de opdrachtgever. Een uniek aspect in dit project is dat de energie via gesloten warmtewisselaars via de funderingspalen uit de bodem gehaald wordt.

Comfort Distributie Set

Alle appartementen zijn voorzien van onze prefab Comfort Distributie Set. Middels een communicatiesysteem is deze afleverset verbonden met de energiecentrale in de technische ruimte, waar precies op behoefte verwarming, koeling en warm tapwater in het appartement wordt afgegeven. Zo is er nooit een overschot aan warmte of koelte in de appartementen. Op afstand kunnen we energiestanden en temperaturen aflezen door de meet- en regeltechniek die is ingebouwd in de sets.

Technische specificaties ONE

Deze ONE bestaat uit een warmtepompmodule met een water/water warmtepomp van 112 KW die aangesloten is op de heipalen. Om de bewoners te voorzien van warmte en warmtapwater is er een warmtapwater boiler geplaatst die het water kan opwarmen naar 65 graden.

Hoe het transport en de montage van de WKO installatie in zijn werk zijn gegaan, kun je zien in onderstaande projectvideo!