icon-arrow-right
HomeProjecten De Zeshoek

De Zeshoek

Geldermalsen

Eind februari 2016 is het project De Zeshoek in Geldermalsen opgeleverd. Dubotechniek heeft hier in opdracht van Wessels Rijssen de duurzame installaties gerealiseerd. Het project bestaat uit een kantoorpand, 18 huurwoningen, 16 eengezinswoningen en 2 levensloopwoningen.

Op donderdag 7 mei 2015 werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project. De eerste woningen werden 7 maanden na het startsein al opgeleverd. De woningen zijn ruim opgezet en beschikken over een tuingerichte woonkamer met veel glas wat zorgt voor een woonkamer met veel licht. Iedere woning beschikt ook over een tuin, maar de grootte van de tuinen is verschillend. Alle woningen hebben een energielabel A gekregen. De woningen liggen op loopafstand van het gezellige centrum van Geldermalsen, binnen 5 minuten ben je er.

 

BREEAM oplevercertificaat Excellent behaald
Het kantoorpand bestaat uit twee bouwlagen met een totaal oppervlak van ca. 1.100 m2 BVO. Buiten het pand zijn parkeerplaatsen voor auto’s gecreëerd en een fietsenstalling. Het kantoorpand is uiterst duurzaam en wordt onder andere voorzien van driedubbele beglazing, de WKO installatie ONE en zonnepanelen op het dak. Dinsdag 25 oktober 2016 heeft de DGBC het BREEAM oplevercertificaat voor het kantoorpand Geldermalsen verleend. Er is een mooie score van 76,87% behaald waarmee het certificaat Excellent ruim behaald is. De opdrachtgever heeft afgeweken van de normale gang van zaken door zelf 3 BREEAM experts aan te dragen, voormalig collega Frank Ermers was er hier 1 van. Dit kantoor staat in de top 20 van meest duurzame kantoren in Nederland, een prestatie om trots op te zijn.

 

Verwarmen en koelen met de ONE
Op 25 november 2015 is de ONE door de gestandaardiseerde en modulaire opbouw in één dag geplaatst op locatie. De ONE is een all electric energie installatie en wordt geprefabriceerd in eigen fabriek. De ONE in het kantoorgebouw bestaat uit een warmtepomp module van 60KW, een buffervat module, een bron module met en een TSA module.

 

Het afgifte- en ventilatiesysteem is voorzien van inductie units die in de plafonds zijn geïntegreerd. De luchtbehandelingskast is op het dak van het kantoorgebouw De Zeshoek te vinden, deze beschikt over een warmtewiel met een capaciteit van 6.000m3/h.

Feiten & cijfers

+