icon-arrow-right
HomeProjecten De Streek

De Streek

Etten-Leur

De wijk waar toekomst in zit, zo wordt het project genaamd De Streek beschreven. In dit Brabantse dorpje wordt een levendige en duurzame woonwijk gebouwd met in de 1e fase 93 woningen. 54 van deze woningen worden Nul-op-de-Meter woningen, dit concept maakt deze woningen uitermate comfortabel en zorgt voor extreem lage energiekosten.

De overige 39 woningen worden huurwoningen die voorzien zijn van een cv ketel, een WTW-installatie en zonnepanelen. In totaal worden er 1300 panelen geplaatst op de woningen. De Streek belooft één van de duurzaamste wijken in Nederland te worden. Dubotechniek heeft de eer om deze 54 Nul-op-de-Meter woningen te realiseren!

 

Primeur nieuwe innovatie in Nul-op-de-Meter woningen
De 54 Nul-op-de-Meter woningen hebben de primeur wat betreft de nieuwste innovatie van Dubotechniek. We hebben speciaal voor Nul-op-de-Meter projecten een prefab energiekast ontwikkelt met hierin hoogwaardige producten van Itho Daalderop. Deze energiekast is volledig gestandaardiseerd en bevat een warmtepomp, een boiler, een omvormer, een verdelerset en een ventilatiesysteem. Doordat de energiekast gestandaardiseerd is kunnen we binnen 2 dagen een energiekast realiseren. Er zit ook een monitoringsysteem in waarop de alles uit te lezen is, denk aan het rendement van de warmtepomp en de opbrengst van de zonnepanelen. Tevens kan de gebruiker realtime zijn opbrengst en verbruik zien.

 

Het voordeel van deze energiekast is dat de bouwtijd verkort wordt. Ongeveer 1 uur voordat de kap op de woning gaat wordt de energiekast in de woning geplaatst. Het is alleen een uitdaging van het logistiek goed afstemmen met de dak bouwers.

 

Prestatiegarantie contracten
De bewoners van de koopwoningen kunnen een energie prestatiegarantie contract afsluiten met Dubotechniek en Sprangers. Wij bieden de garantie dat de installatie optimaal functioneert wat zorgt voor optimaal comfort en dat de afgesproken rendementen behaald worden. Omdat wij de installatie continue monitoren kunnen we op tijd signaleren of er iets niet goed functioneert. Eventuele storingen kunnen we op afstand direct verhelpen en we kunnen bewoners adviseren over hun energieverbruik. Op deze manier kan de Nul-op-de-Meter ook daadwerkelijk worden gehaald aan het eind van het jaar. Daarnaast worden de gebruikers ontzorgd over hun nieuwe woning op gebied van bouwkundig en installatietechnisch onderhoud.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

infomercial#4 met Mascha van den Heuvel over de ONE@HOME

Het is weer tijd om jullie een kijkje bij ons achter de schermen te geven! In deze infomercial vertellen we jullie alles over...

Interview Richard & Alex over de Streek in Etten-Leur in Installatie & Bouw

Onlangs hebben collega's Richard van den Brink en Alex Ruitenburg een interview gehad met het vakblad Installatie & Bouw...

+