icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rijnsburg

De Bloem plandeel Calla

‘’ Wonen in een bloeiende omgeving ‘’, dat is waar woonwijk De Bloem in Rijnsburg voor staat. Dit project is werkelijk waar een lust voor het oog. Niet alleen zijn de woningen prachtig, maar van bovenaf doet het project zijn naam pas echt eer aan. Het wordt namelijk gebouwd in de vorm van een bloem! Mede door het op en top duurzame- en energiezuinige ontwerp van het project zijn wij nog trotser dat wij in opdracht van De Raad Bouw onze installaties, waaronder de ONE en onze prefab afgiftesets, hier mogen plaatsen.

Opdrachtgever
De Raad Bouw
Bouwjaar
2017 & 2018

Dit project bestaat uit diverse plandelen, momenteel wordt er gebouwd aan het laatste plandeel genaamd Bougainville. Het woningaanbod is zeer gevarieerd, zo vind je hier appartementen, maisonettes, eengezinswoningen en twee-onder-een kapwoningen. Er zal dus een enorme diversiteit aan bewoners zijn, van gezinnen met kinderen tot aan vitale senioren die hun leven lang hier kunnen blijven wonen. Dit heeft te maken met de getroffen voorzieningen die er zijn waar bewoners gebruik van kunnen maken. Denk aan een wellness centrum, kapsalon, beautysalon een kookstudio en nog veel meer.

WKO-installatie ONE geïnstalleerd in Calla
In maart 2018 is plandeel Calla opgeleverd. Bij de bouw hebben duurzaamheid en energiezuinigheid een grote rol gespeeld. Wij als Dubotechniek hebben hier ook een belangrijke bijdrage aan geleverd. Wij hebben onze WKO-installatie ONE geïnstalleerd met een warmtepomp van 185 kW, die voorziet in de warmte- en koude vraag van de 98 huurappartementen, fitness, wellness en algemene ruimtes. Middels een uitgebreid distributiesysteem worden alle ruimtes die hier op zijn aangesloten individueel verwarmd en gekoeld met behulp van een vloerverwarmingssysteem. De bron heeft een capaciteit van 44m3, deze capaciteit is inclusief het benodigde vermogen t.b.v. plandeel Bougainville.

Prefab Comfort Distributie Set
In ieder appartement is een, door ons in eigen huis ontwikkeld, prefab 4-pijps distributieset geplaatst. Met deze set kunnen wij op afstand onder andere het energieverbruik en de volumestromen monitoren in ons beheercentrum. Omdat de sets vooraf zijn ingeregeld en getest is het individueel inregelen van de sets op locatie niet meer van toepassing. Dit scheelt enorm in de kostbare installatietijd die benodigd is op de bouwlocatie. Aan ventilatie is uiteraard ook gedacht, in alle appartementen is een mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Zeer gunstige EPC
Om te zorgen voor een zeer gunstige EPC hebben wij ook PV-panelen geïnstalleerd. Ook is er een energiedak met vacuümbuizen aangelegd wat resulteert in de gunstige EPC. Alle basisinstallaties (distributienetwerk, leidingen en sparingen) zijn uitgewerkt in BIM. De WKO-installatie ONE is in 3D getekend om optimaal inzicht te hebben in de installatie. Zo hebben we de installatie prefab kunnen produceren en is de uitvoering soepel verlopen.