icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Roosendaal

Da Vinci College

‘’Een stad in het klein’’, zo wordt het nieuwe Da Vinci College in Roosendaal genoemd. Met haar terrassen, binnenpleinen, ontmoetingsruimte, tuin en boulevard is het college ook meer dan een school alleen. Op de plek van het oude Jan Tinbergen College herrijst de nieuwe middelbare school het Da Vinci College, het college is in juni 2016 opgeleverd.

Opdrachtgever
Homij Technische Installaties
Bouwjaar
2015 & 2016
Omvang project
13.500 m2

De begane grond van het Jan Tinbergen College is gerenoveerd en hier is een nieuwe verdieping bovenop geplaatst. Dubotechniek heeft in opdracht van Homij Technische Installaties de duurzame plug & play WKO-installatie gerealiseerd. Begin april 2016 is deze WKO-installatie in één dag geplaatst en in bedrijf gesteld.

Een optimaal leer- en werkcomfort door diverse innovatieve oplossingen
Het nieuwe Da Vinci College biedt capaciteit aan ongeveer 1000 leerlingen en het pand heeft een oppervlakte van 13.500m2. De leerlingen beschikken in hun nieuwe college over een optimaal leer- en werkcomfort. Het Da Vinci College wordt geheel verwarmd en gekoeld via het WKO systeem. Het beschikt over een energiedak en diverse andere innovatieve oplossingen zoals maximale daglichttoetreding. Alle mogelijkheden zijn toegepast om de leerlingen optimaal te laten presteren. Bijzonder aan deze renovatie is dat de bestaande vloeren blijven, dit betekent dat alle E en W installatie worden verwerkt in de verlaagde plafonds.

Technische specificaties van de WKO-installatie
Het warmte- en koude opslagsysteem bestaat uit 5 modules. De installatie bestaat uit de volgende modules: 1 warmtepomp module met een vermogen van 116kW, 1 warmtepomp module met een vermogen van 199kW, 1 bron module, 1 buffervat module met een capaciteit van 500 liter voor het verwarmen en koelen en 1 verdeler/verzamelaar module en 1 schakelkast. Voor het leveren van warmte en koude is een open doublet bron systeem gerealiseerd met een capaciteit van 40m3/h. De WKO-installatie in de technische ruimte van het Da Vinci College is opgesteld in een U-vorm. De technische ruimte is 47,2m2 groot en is op deze manier zo efficiënt mogelijk ingedeeld en neemt weinig ruimte in binnen het pand. Er zijn diverse mogelijkheden voor het opstellen van het warmte- en koude opslagsysteem omdat deze opgebouwd is uit standaard modules. In iedere technische ruimte, welk formaat dan ook, kan deze installatie geplaatst worden. Kortom, een installatie speciaal op maat gemaakt conform de wensen van de opdrachtgever.