icon-arrow-right
HomeProjecten 21 complexen zonnepanelen en LED

21 complexen zonnepanelen en LED

Waalwijk

In juli 2016 heeft Dubotechniek deelgenomen aan de aanbesteding voor het aanbrengen van PV-installaties op gestapelde bouw voor woningbouwcorporatie Casade. Dubotechniek is hier uiteindelijk als winnaar uit naar voren gekomen.

Binnen 7 weken 1350 zonnepanelen geplaatst
Op vrijdag 14 oktober 2016 zijn de contracten getekend met woningbouwcorporatie Casade voor het verduurzamen van 21 appartementencomplexen in de gemeentes Waalwijk, Dongen en Loon op Zand. Op 3 november 2016 zijn wij gestart met de werkzaamheden voor het plaatsen van 1350 zonnepanelen en het vervangen van de verlichting in de commerciële ruimtes door LED verlichting.

 

Het plaatsen van de zonnepanelen op hoogbouw is logistiek een hele klus. Dit was voor de bewoners een hele beleving. Voor aanvang van de werkzaamheden zijn alle bewoners geïnformeerd via een nieuwsbrief. Verder kon men gedurende het gehele project bij onze contactpersoon terecht voor vragen en klachten. Dit had als doel het creëren van draagvlak en betrokkenheid bij het project en de bewoners bewust te maken van het effect van hun eigen handelen in het energieverbruik van hun woning.

Halverwege december is het 1350e paneel geplaatst op de Chabotflat in Sprang-Capelle. Het project is gerealiseerd in samenwerking met onze partners Solarturn, Lysno en Maas Elektro. De eerste 2 jaar na oplevering gaat de service afdeling van Dubotechniek hier het beheer en onderhoud uitvoeren.

 

Duurzaam en betaalbaar wonen voor iedereen mogelijk
Bij Casade staat duurzaam en betaalbaar wonen hoog in vaandel en zij willen dit dan ook voor iedereen mogelijk maken. Daarom is ervoor gekozen om de zonnepanelen aan te sluiten op de algemene voorzieningen dit om de servicekosten voor alle huurders omlaag te brengen. De centrale verlichting wordt tevens ook vervangen door LED om energie te besparen, dit zorgt ook weer voor een reducering van de elektriciteitsrekening. In de complexen wonen ongeveer 5000 huurders, bij hun afrekening over het jaar 2017 weten zij precies wat ze bespaard hebben en hoeveel ‘’korting’’ zij ontvangen. Op 8 maart 2017 heeft de feestelijke oplevering van alle pv-installaties plaatsgevonden.

Contactpersoon

Richard van den Brink Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

+