icon-arrow-right
HomeNieuws Maak kennis met Antonio van Beek, Hoofd Uitvoering

Maak kennis met Antonio van Beek, Hoofd Uitvoering

Actueel

‘’ Ik vind mezelf organisatorisch sterk, en dat moet je ook wel zijn in deze functie. En ik ben erg gedreven, soms een beetje té, dat vindt niet iedereen altijd even leuk.’’

 

Sinds september 2018 is Antonio van Beek ons bedrijf komen versterken als Hoofd Uitvoering. Deze 47-jarige enthousiasteling heeft een mentaliteit en doorzettingsvermogen waar je ‘’u’’ tegen zegt. Antonio is 30 jaar werkzaam geweest bij de BAM als Uitvoeringsmanager Projecten.

‘’ Toen ik werd benaderd door Dubotechniek was de keuze voor mij vrij snel gemaakt. Ik vond dat het wel tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Ik merkte dat ik echt terug de techniek in wilde. Terug in de techniek dat ben je wel echt bij Dubotechniek. Wat voor mij belangrijk was, is dat Dubotechniek een kleine organisatie is met veel betrokkenheid van de medewerkers. Ook de informele sfeer, de korte lijnen en het contact onderling met de collega’s en met onderaannemers vind ik erg fijn. Dat zijn voor mij belangrijke aspecten.’’

 

In zijn huidige functie als Hoofd Uitvoering is Antonio onder andere verantwoordelijk voor de projectvoorbereiding, het maken van planningen, de inzet van de mensen en middelen, de inkoop van producten en het contact met de onderaannemers. Wat hij het belangrijkste vindt in deze functie is het waarborgen van een veilige, effectieve en efficiënte projectuitvoering. Hier hoort ook het bewaken van de voortgang, de gemaakte kosten in kaart brengen en kwaliteitscontroles uitvoeren bij.

 

‘’ Het leukste vind ik toch wel het opstarten van een werk. Je begint echt bij nul en moet zorgen dat alles op rolletjes gaat lopen. Wat ik altijd wil doen is een ‘’treintje’’ opstarten. Wat ik hiermee bedoel is dat ik een proces opzet waarbij ik alles regel en er voor zorg dat dit treintje blijft rijden. Ik zorg er voor dat de tekeningen er zijn, dat de budgetten gereed zijn en het proces wordt opgemaakt. De kunst is dan dat dat treintje zonder storingen naar het eindstation kan rijden. Alles moet goed zijn en daar moet je op kunnen vertrouwen’’.

 

Wat voor Antonio erg belangrijk is, en dat merk je ook meteen als je met hem in gesprek gaat, is het persoonlijke contact. Hij houdt van mensen om zich heen, sparren met monteurs en projectleiders, de planning doornemen met de onderaannemers en het optimaliseren hier van.

 

‘’ Ik ben echt een ambitieus en gedreven mannetje en vind het erg interessant en leuk om prefab systemen te bedenken en te ontwikkelen. Kijk bijvoorbeeld naar onze skid, die wil ik blijven optimaliseren. Hoe kan het beter en efficiënter? Dan bedoel ik efficiënt op het gebied van de inzet van mensen bijvoorbeeld, je wilt geen dubbel werk doen, zonde van de tijd. Maar ook naar de kostentechnische kant kijken, hoe kunnen we verder standaardiseren om faalkosten te voorkomen?’’

 

De uitdaging op dit gebied ligt voor Antonio bij het draagvlak creëren onder de medewerkers. Hij wil graag dat iedereen mee denkt over het bedenken van slimme oplossingen om zo duurzame systemen te optimaliseren. Alles wat hij ziet qua techniek op de bouw wil hij prefab maken om het bouwproces te kunnen versnellen en voor te blijven lopen op het gebied van innovatie. En daar wil hij het gehele bedrijf in mee krijgen.

+