icon-arrow-right
HomeNieuws De week van de Circulaire economie; Park 20|20 in Hoofddorp

De week van de Circulaire economie; Park 20|20 in Hoofddorp

Actueel

Deze week is het de week van de circulaire economie. We nemen jullie graag mee in een project waarin wij en onze partners circulaire oplossingen hebben toegepast.

Park 20|20, het eerste Cradle to Cradle park

Een bekend project is Park 20|20 in Hoofddorp, in dit Cradle to Cradle park zijn wij al jaren bezig met de realisatie van de gebouwen en installaties. Park 20|20 is een ontwikkeling van Delta Development Group, IBB Kondor was verantwoordelijk voor de bouw, HOMIJ realiseerde de technische installaties en wij plaatsten onze WKO installatie ONE in de diverse gebouwen.  

 

Het gasloze SHARE gebouw

Het achtste gebouw wat opgeleverd is in juli 2020, is het gasloze SHARE gebouw. In dit gebouw is ingezet op het demontabel en remontabel installeren, dat wil zeggen dat we alles uit elkaar kunnen halen en het op een andere plek op precies dezelfde manier weer kunnen opbouwen, zonder iets weg te gooien. Ook het menselijke welzijn stond centraal, VolkerWessels hecht veel waarde aan het verbeteren van de levenskwaliteit. Het SHARE gebouw kreeg een WELL Gold certificering.

 

Plantronics, expert op het gebied van audio technologie

Een tijdje terug, in 2016, is het kantoor van Plantronics opgeleverd. Ook dit gebouw sluit volledig aan op het Cradle to Cradle principe. Als uitgangspunten werden flexibiliteit van het gebouw en het creëren van een gezonde en inspirerende werkomgeving gehanteerd. Hier was de akoestiek een heel belangrijk aandachtspunt, er werd een systeem geïntegreerd wat alle storende geluiden wegneemt. Het kantoorpand werd aangesloten op een bestaand warmte en koude distributienet. Er werden nieuwe leidingen getrokken naar de technische ruimte waar wij ook weer onze WKO installatie ONE hadden geplaatst in één dag.

 

Duurzame installaties in 8 gebouwen

Er is nog veel meer gebouwd op het terrein van Park 20|20, zo hebben we ook de installaties gerealiseerd voor het NOW Building, BSH kantoor, Fifpro House, ANWB kantoor, het paviljoen en hoofdkantoor van Bluewater. Meer informatie over de verschillende gebouwen vind je onder andere in de gerelateerde projecten en in het artikel in de HomeMade van HOMIJ.

 

Projecten

Alle projecten
+